Erdogan: A közösségi média az egyik legfőbb veszély a demokráciára nézve

2021. december 12. 10:29

Erdoganék ezért törvényt alkotnak az álhírek és a félretájékoztatás kriminalizálására.

2021. december 12. 10:29
null

Recep Tayyip Erdogan török ​​elnök szombaton a közösségi médiát a demokrácia egyik fő veszélyének nevezte. A kormánya az álhírek és a félretájékoztatás internetes terjesztésének kriminalizálását célzó törvényalkotást tervez, de a kritikusok szerint a javasolt változtatások szigorítanák a szólásszabadság korlátozását.

A közösségi média, amelyet megjelenésekor a szabadság szimbólumaként jellemeztek, mára a demokrácia egyik fő veszélyforrásává vált”

– mondta Erdogan egy videoüzenetben a kormánya által Isztambulban szervezett kommunikációs konferencián.

Hozzátette: „Igyekszünk megvédeni népünket, különösen társadalmunk kiszolgáltatott rétegeit a hazugságokkal és a félretájékoztatással szemben anélkül, hogy megsértenénk polgáraink azon jogát, hogy pontos és pártatlan tájékoztatást kapjanak.”

Az új jogszabály kormánypárti sajtóértesülések szerint öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetné a „dezinformáció” és „álhír” terjesztését.

Nyitókép: MTI/EPA-ANSA/Pool/Ettore Ferrari

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sztojkla Leander Antonio
2021. december 12. 20:01
Milyen dezinformáció ??? Ez a geci török szultán akar lenni .
Borossy
2021. december 12. 16:17
Ezzel a választás után foglalkozni kell. Komoly lépésekre lesz szükség.
general Ziaul Hakk
2021. december 12. 15:43
MA , és Magyarországon : A legnagyobb veszélyforr. a HAZUG KözMédia ! A 2010 hatalomra került TOLVAJOK megszüntették a Közmédia Szabadságát , ami MA már : ULTRAhazug náciuszító SZEMÉT ! A Cenzúrát : beültetett pártkatonák végzik (bendebalázsok) , és eldöntik , hogy mi fontos , és mit NE halljon a lakosság . (Czeglédy Cs. 1000x , Tiborc ML 1x SE !!! ) A tolvajkodást NEM ismerő lakosság nem lázad a tolvajok ellen . Az elferdített MŰvalóságot a féktelen orbánÖNdícséret biztosítja a birkának . Aki ÁTLÁT a fidkányHazudozáson : azt kiüvöltik : Sorosbérenc bevándorláspárti-nak az orbánCSicskák , a dömötörhollikok
csulak
2021. december 12. 14:53
a manipulalt kozossegi media !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!