Halálos autósüldözés során halt meg egy migráns Szlovéniában

2021. december 20. 19:52

Autós üldözés közben baleset ért egy migránsokat szállító furgont Ljubljanában, a migránsok egyike, egy 22 éves férfi a helyszínen meghalt, a másik öt súlyosan megsérült – közölte a rendőrség hétfőn.

2021. december 20. 19:52
null

Az eset vasárnap késő este történt. A migránsok korábban illegálisan léptek be Szlovéniába, és mind a hatan török állampolgárok voltak. A furgont egy 18 éves, szlovéniai tartózkodási engedéllyel rendelkező koszovói állampolgár vezette. A sofőr nem állt meg egy ellenőrzőpontnál, ezért a rendőrség üldözőbe vette a gépjárművet, amely először két rendőrautóba rohant a ljubljanai elkerülő úton, majd behajtott a városközpontba, ahol a piros lámpánál várakozó autóba ütközött és felborult.    

A rendőrség közleménye szerint a koszovói férfi meggondolatlanul, óránként több mint 180 kilométeres sebességgel vezetett.

Az ütközés következtében a kisteherautó az oldalára fordult, és nekivágódott a lámpaoszlopnak. A migránsok a rakodótérben utaztak. A furgon vezetője csak könnyebben sérült meg. Őt migránscsempészet gyanújával őrizetbe vették és eljárás indult ellene. A közlekedési lámpánál várakozó kocsi sofőrjének nem esett baja.    

Szlovéniában embercsempészetért háromtól tíz évig terjedő börtönbüntetés szabható ki.    

A nyugat-balkáni útvonalon található országok 2016 márciusában fokozatosan lezárták határaikat az illegális bevándorlók előtt. Macedónia, Szerbia, Horvátország és Szlovénia is csakis azokat engedi be, akik a jogszabályoknak megfelelően útlevéllel és vízummal rendelkeznek, vagy az adott országban akarnak menedéket kérni.

(MTI)

Fotó: Jure Makovec / AFP

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szodabár
2021. december 21. 17:51
Kevés.
ittésmost
2021. december 21. 09:26
Miért vannak gázálarcban?
dragstar
2021. december 20. 21:44
Marad elég
Walhalla
2021. december 20. 20:54
Remélem ez nem volt olyan idióta, hogy szarért-húgyért adta el a szép házát, mint az alanti dokumentumfilmben az iráni nő. Egyes migránsok otthon jobban élnek, mint az átlag német, de mégis elindulnak és most fogtok meglepődni : a német útlevél miatt, persze a segély sem rossz mert pár év alatt visszajön az otthon eladott házuk ára. Aki nem hiszi nézze meg ezt a 2 napja készült 1 órás dukumentumfilmet, hogy a svarcgyuri féle NGO-s csempészek mivel hülyítik a Minszbe berepültetett migriket. "Polens deutsche Migrationskrise, der innereuropaische Kulturkampf, Hommage an Polen, Imad Karim" https://www.youtube.com/watch?v=sqdJbim_8p4&t=274s
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!