A lengyel elnök megvétózta a külföldi részesedésű média működéséről szóló törvény módosítását

2021. december 27. 13:25

A most megvétózott előírásokat többen az amerikai tulajdonú, ellenzéki beállítottságú TVN24 hírtelevízió ellen irányuló lépésként értelmezték.

2021. december 27. 13:25
null

Mint ismert, december 17-én a lengyel szejm véglegesen elfogadta pénteken a külföldi részesedésű média működési engedélyeiről szóló törvénymódosítást, amelynek értelmében a külföldi cégek csakis akkor kaphatnának médiaszolgáltatási engedélyt Lengyelországban, ha

az Európai Gazdasági Térségen (EGT) kívüli jogi személyek részesedése bennük nem haladja meg a 49 százalékot.

Hétfőn azonban Andrzej Duda lengyel elnök megvétózta a törvény módosítását, emlékeztetve a jogszabály által kiváltott negatív bel- és külpolitikai visszhangra.

„Osztom honfitársaim többségének aggodalmait, hogy nincs szükségünk újabb nyugtalanító, megosztó ügyre” – jelentette ki az elnök. Döntésében a Lengyelország szövetségesei iránti kötelezettségeire is hivatkozott. Arra hívta fel a parlamenti képviselőket, hogy megfelelő és rendezett megoldásokat fogadjanak el a külföldi tulajdonú médiáról.

(MTI) 

Fotó: MATEUSZ SLODKOWSKI / AFP

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lewdberg
2021. december 27. 22:05
azt ám elfelejtik (vagy fogalmuk sincs) kedves kommentelők hogy a nemzeti együttműkődés lengyel verziójának sose volt olyan felhatalmazása mint itthon - a lengyel kormánynak nincs meg a többsége se a felső se az alsóházban, és ez még tovább romolhat mivel a koalíció harmadik tagja, a Porozumienie egyre jobban távolidik el a PiStől. Ezért (sem) írta alá Duda a dolgot, nehogy még több parlamenti helyet veszítsenek, na meg ők se kapják az NGEU pénzeket, nem hiányzik nekik még az amerikaiakkal való akaszkodás, Duda biztos fülest kapott mi lesz ha aláírja.
lewdberg
2021. december 27. 21:57
imádom hogy a lengyelek veleszülette ruszofóbiája egy áthidalhatatlan szakadék a pisa és fityesz között, és nem tudnak mást tenni csak habzani a lakájkommentelők emiatt :D
Rocktoberi
2021. december 27. 21:04
Duda becsicskult.
Forgalmazó
2021. december 27. 20:17
Magyar allami csatornat kell inditanunk az eu tobb orszagaban. Lenne sipakolas mert ott mar igaz valosaghu mondat nincs a médiaban csak a hazugsag es a manipulacio mint itthon a baloldali organumok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!