Újonc párt nyerte a bolgár választást

2021. november 15. 10:24

Kiril Petkov „Folytatjuk a változást” pártja nyerte az előrehozott választást Bulgáriában. Petkov az amerikai Harvardon végzett, fő üzenete a korrupcióellenesség.

2021. november 15. 10:24
null

Új politikai erő nyerte a bulgáriai előrehozott választást. Kiril Petkov vállalkozó „Folytatjuk a változást” nevű pártja lett az első az eddigi eredmények alapján, a párt a szavazatok mintegy 25 százalékát szerezte meg. 

Petkov az amerikai Harvardon végzett, a pártot Asszen Vaszilev közgazdásszal vezeti, fő üzenetük a korrupcióellenesség.

„Bulgária új útra lép, és sikeresen fogjuk fejleszteni az országban rejlő potenciált”

– fogalmazott Petkov a Politico tudósítása szerint. A győztes párt vezetői most koalíciós társakat keresnek a kormányzás megkezdéséhez.

Második helyen végzett a bolgár jobboldal pártja, a GERB, amely 22 százalékot ért el.

Bejutottak még a parlamentbe a török kisebbségiek, a szocialisták, az elitellenes „Van ilyen nép” párt, a liberális Demokratikus Bulgária és a nacionalista Újjászületés párt is.

Amióta Bojko Boriszov (GERB) lemondott a miniszterelnökségről, idén már a harmadik előrehozott választást tartották a balkáni országban. 

Fotó: Petkov és Vaszilev a választás estéjén (REUTERS/Stoyan Nenov)

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2021. november 16. 16:15
különböző titkosszolgálatok nyílt terepe... És: különböző szolgálatok nyílt terepe.
józan paraszti ész
2021. november 15. 17:35
"fő üzenetük a korrupcióellenesség" Áhh, nincs hálózat. De még ötletük sincs. Milyen színű volt ez a forradalom, vagy ezt elfelejtették?
bandee
2021. november 15. 13:44
Tehát ez is Amerikában élt. Harvardon végzett. #nincshálózat
Nehidd El
2021. november 15. 13:32
-
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!