Sorosék újra bevásárolták magukat a lengyel médiapiacba

2021. november 27. 10:07

Az amerikai milliárdoshoz köthető egyik cég 40 százalékos részesedést vásárolt a Rzeczpospolita kiadásával foglalkozó lengyel vállalatban – írja a Bloomberg.

2021. november 27. 10:07
null

A Soros György alapítványa által támogatott egyik cég előzetes megállapodást írt alá az egyik vezető lengyel napilap kiadójában való részesedés megvásárlásáról – számol be a Bloomberg. Az amszterdami székhelyű Pluralis BV a Rzeczpospolita napilapot tulajdonló Gremi Media negyven százalékához jut hozzá, ez lesz egyébként a harmadik olyan üzlet a lengyel médiapiacon az elmúlt öt évben, amelyben az amerikai milliárdos filantróp részt vesz. Az árat nem hozták nyilvánosságra.

Az MDIF, amely Soros Nyílt Társadalom Alapítványait is a finanszírozói között tartja számon, befektetője a lengyel Radio Zetnek és harmadik legnagyobb részvényese az Agora SA-nak, a Gazeta Wyborcza napilap kiadójának, amely szemben áll a Lengyelországot 2015 óta kormányzó jobboldali koalícióval.

A hírügynökség azt írja, Soros, aki régóta támogatja a demokratikus ügyeket a volt kommunista keleti blokkban, segíti a független médiát, amelyet a nacionalista és populista politikai erők támadnak. A Bloomberg szerint a kormányzó Jog és Igazságosság párt hatalomra kerülése óta a közszolgálati műsorszolgáltatókat politikájuk szócsöveivé alakította át.

Nyitókép: AFP

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rókabácsi
2021. november 28. 10:40
hátha a lengyelek haggyák!?
flesh ripper
2021. november 28. 07:16
Miért engedik a lengyel testvéreink? Náluk nincsenek tröszt-, kartellezés-ellenes, vagy éppen ellenséges felvásárlás elleni szabályok?
KBA98
2021. november 27. 14:41
ez még a halálnak sem kell
Pelso j.
2021. november 27. 13:56
Na és? A fidesz meg a magyarba.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!