Nagy-Britannia összehívta a G7-et az omikron variáns miatt

2021. november 29. 08:49

Komoly félelmet szült a szupermutáns vírus a legfejlettebb országok között is.

2021. november 29. 08:49
null

Nagy-Britannia hétfőre összehívta a világ hét legfejlettebb iparú országát, valamint az Európai Uniót tömörítő G7 csoport egészségügyi minisztereinek rendkívüli ülését a koronavírus omikron nevű új variánsának terjedése miatt – közölte vasárnap este a brit egészségügyi minisztérium. Jelenleg Nagy-Britannia látja el a soros elnökséget a G7 csoportban, amelynek rajta kívül Franciaország, Németország, Olaszország, Japán, az Egyesült Államok, Kanada, valamint az Európai Unió is tagja.    

A Dél-afrikai Köztársaság által először november 24-én jelentett, omikron nevet kapott új SARS-CoV-2-variánst a WHO aggasztónak ítélte, mondván gyorsabb mértékben terjedhet más változatokhoz képest és az újrafertőződés fokozott kockázata is fenn áll az új típusú koronavírus eddig ismert variánsaihoz képest. Számos – elsősorban európai – ország függesztette fel a dél-afrikai országokból érkező légi járatokat.

A vírusvariánst időközben több európai országban is kimutatták.

A francia egészségügyi minisztérium vasárnap este közölte, hogy feltehetően nyolc ilyen esetet sikerült azonosítaniuk. A fertőzöttek dél-afrikai államokból érkeztek Franciaországba. Az omikron variáns megerősítéséhez azonban még több napot várni kell.

(MTI)

Fotó: MTI/AP/Daily Telegraph/Pool/Jeff Gilbert

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Paskai
2021. december 06. 14:55
Hol van az a korábbi központilag vezényelt dalárda, amely az oltásokat erőszakolta?
zara
2021. november 29. 10:31
psyop nem, a szupermutáns semmilyen félelmet nemszült a média probálkozik... Omicron Is "Extremely Mild" Says Doctor Who First Discovered Strain; Numerous Mutations "Destabilize" The Virus https://www.zerohedge.com/covid-19/omicron-extremely-mild-says-doctor-who-first-discovered-strain-numerous-mutations
Rugo
2021. november 29. 10:23
Dr. Angelique Coetzee, a Dél-Afrikai Orvosi Kamara elnöke szerin az Omikron kb. náthaszerű tüneteket okoz, 3 perc 15 sec-től ezt mondja: "Nagyon enyhe tünetek, ahogy előzőleg mondtam, testi fájdalom, extrém fáradtság, picit kaparó torok, nincs szaglás vagy ízlelés elvesztés, nincs oxigénszint csökkenés, ebben a szakaszban rendkívül enyhe tüneteket látunk. Könnyen kezelhetők otthon! Orvosokkal konzultálva, az elmúlt 24 órában nem tudok egyetlen olyan orvosról sem, akivel beszéltem volna, aki betegeket vett volna fel. Egyről sem!" https://www.youtube.com/watch?v=zIzWtcrjPaY
OberEnnsinnen
2021. november 29. 10:14
Jav.. immunrendszerűeket
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!