Oltásellenesek terveztek merényletet az olasz miniszterelnök ellen

2021. november 15. 17:33

Az olasz rendőrség hétfőn házkutatást tartott 17 szélsőséges oltásellenesnél.

2021. november 15. 17:33
null

Az olasz rendőrség hétfőn házkutatást tartott 17 szélsőséges oltásellenesnél, akiket azzal vádolnak, hogy fegyverhasználatra buzdítottak és bűncselekményeket terveztek elkövetni olasz közintézmények vezető személyiségei, köztük Mario Draghi miniszterelnök ellen – írja a Portfolio

A csoport tagjai a „Basta Dittatura”, vagyis „Elég a diktatúrából” elnevezésű Telegram-csatornán szerveződtek és tettek fenyegetéseket. A csatornát azóta megszüntették az ott megjelenő tartalom miatt. A torinói rendőrség szerint a „Basta Dittatura” chatnek több tízezer tagja volt, és ez volt az olasz egészségügyi igazolvány elleni tiltakozások szervezésének első számú fóruma.

A közelmúltban az oltási igazolások elleni tiltakozások erőszakossá váltak, sok városban hatalmas fennakadásokat okoztak. Olaszország első nyugati országként tette kötelezővé a munkahelyeken a koronavírus elleni védőoltást.

, sok városban hatalmas fennakadásokat okoztak. Olaszország első nyugati országként tette kötelezővé a munkahelyeken a koronavírus elleni védőoltást.

Nyitókép: Yoan Valat / POOL / AFP 

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mikorkamikorkakalman
2021. november 16. 15:45
Az oltásellenes baloldal már terrorakciókat szervez. Ezt meg kell, hogy állítsuk!
mdave88
2021. november 16. 09:58
Úgy kell elképzelni őket, mint azt a csoportot akik Gretchen Whitmer-t ellen terveztek emberrablást? Ahol 14 elkövetőből 12 FBI glowie volt?
neociprióta
2021. november 16. 04:01
lesz ez még keményebb is, főleg azokban az országokban,ahol ezt a dolgot változatlanul félvállról kezelik....
MaBaker
2021. november 16. 00:32
Kellett a balhé hogy bezárhassák a telegram csatornát. Kezdett túl mainstream lenni. Mellesleg ahány ember meghalt már az oltások miatt, valamit már a politikusok is megérdemelnének...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!