Vízágyúkat vetettek be a védettségi kötelezettség ellen tüntetőkkel szemben Olaszországban

2021. október 18. 12:08

A rendőrség könnygázt és gumibotot is használt az emberek visszaszorítására.

2021. október 18. 12:08
null

Vízágyúkat és könnygázt is bevetettek az olasz hatóságok a trieszti kikötő bejáratát elfoglaló tüntetők oszlatására hétfőn, miután az egyik legnagyobb európai áruforgalmi csomópontot napok óta a koronavírus elleni kötelező védettségi igazolás bevezetése ellen tiltakozó dolgozók bénították meg.

Több embert őrizetbe vettek

Olasz médiabeszámolók szerint a rohamrendőrség reggel kilenc óra előtt kezdte meg az emberek oszlatását a kikötő négyes számú bejáratánál. A kezdetben több száz demonstráló ülősztrájkot folytatott. A tüntetőket pajzsokkal és vízágyúkkal a közeli parkoló területére próbálták átszorítani. Többeket kiemeltek és őrizetbe helyeztek.

A vízágyúkat eleinte nem fordították egyenesen a tiltakozókra, akik a vízsugárban is a földön ülve maradtak. Azt kiabálták, hogy a munkások jogaiért küzdenek.

Az órák elteltével azonban a tömeg több ezresre duzzadt,

mivel a hatósági beavatkozás hírére a város más szakmai ágazatainak tagjai is a tüntetőkhöz csatlakoztak, valamint oltásellenes csoportok, parlamenten kívüli politikai mozgalmak aktivistái és trieszti lakosok is. Közölték, hogy október 21-ig folytatják a sztrájkot.

A rendőrség jelenleg is igyekszik feloszlatni a megmozdulást. Könnygázt és gumibotot is használnak az emberek visszaszorítására. A tüntetők a rendőri erőszak ellen is tiltakoznak.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/ANSA/Paolo Giovannini

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Friedrich Ferdinand von Beust
2021. október 18. 16:48
Milyen szerencse, hogy ott nem illiberális unortodox autokrácia van, hanem demokrácia. Van hova fejlődnünk. Böszme for president!
Haragosi
2021. október 18. 13:48
Aki be van oltva, az védett - mitől fél? Aki otthonról dolgozik - annak miért kell beoltatni magát? Ez itt már régóta arról szól, hogy Mr Globál zsebében vannak a politikusok.
Ernie Pantuso
2021. október 18. 13:40
Nem vízágyú kellett volna hanem valami spray, kovidos fertőzéssel.
Rugo
2021. október 18. 13:18
Szépen éled a fasizmus. Nem véletlen, hiszen nemzetközi szocialista kormányuk van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!