Mexikóban hatszáz migránst mentettek ki két teherautóból

2021. november 21. 08:52

„Vannak gyerekek, kiskorúak, láttam terhes nőket, beteg embereket" – mondta egy nyilatkozó.

2021. november 21. 08:52
null

Mexikóban mintegy hatszáz, 12 közép-amerikai országból, valamint Afrikából és Ázsiából származó migránst mentettek ki két teherautóból – közölték szombaton a helyi hatóságok. A tájékoztatás szerint az emberekre – 145 nőre és 455 férfira – a délkeleti Veracruz államban bukkantak. Főként a Mexikótól délre fekvő szegény országokból (401-en Guatemalából, Hondurasból, Nicaraguából) érkeztek, de voltak Bangladesből (37 fő), Ghánából (hat fő), Indiából és Kamerunból is.    

A két konténeres teherautó belterében „összezsúfolva" utaztak – tette hozzá egy helyi tisztviselő.

„Vannak gyerekek, kiskorúak, láttam terhes nőket, beteg embereket" – mondta a nyilatkozó. A családok vagy egyedül utazó kiskorúak esetében a gyermekvédelmi hatóságokhoz fordulnak, amelynek döntenie kell  migránsok „mexikói tartózkodásáról és tartózkodási feltételeiről".    

Mexikó a szegény közép-amerikai országok és az Egyesült Államok közötti folyosón helyezkedik el. Jelenleg két, több száz fős, migránskaraván vonul végig az ország déli államain, a papírok nélküli migránsok legalizálását követelve.    

A papírok nélkül érkezők áradata megnőtt azóta, hogy Joe Biden amerikai elnök január 20-án hivatalba lépett,

és azt ígérte, hogy elődjénél, Donald Trumpnál emberségesebben bánik velük. A mexikói hatóságok január és szeptember között több mint 190 000 migránst számoltak össze, háromszor annyit, mint 2020-ban. Mintegy 74 300 embert kitoloncoltak. Az Egyesült Államok 2020 októbere és tavaly szeptember között 1,7 millió ember illegális belépését regisztrálta Mexikóból.

(MTI)

Fotó: Jacob Garcia / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kemenesfalvi
2021. november 21. 10:03
Afrikai és ázsiai migráns Mexikóban. Az igen!
Ízisz
2021. november 21. 09:38
Nem érdekel amerika migránsai. Oldják meg, Biden imádja őket, főleg a kiskorúakat... Van nekünk elég bajunk az európa és hazánkba betörni akaró migrikkel!!!
zara
2021. november 21. 09:22
nem hiszem h erőszakkal ragták be őket...sőt fizettek is érte...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!