Putyin: Kijev demonstratívan nem teljesíti a minszki megállapodásokat

2021. november 18. 15:22

Az orosz elnök szerint, az ukrán válság távol van még a végétől.

2021. november 18. 15:22
null

Kijev demonstratívan nem teljesíti az ukrajnai válság rendezéséről megkötött minszki megállapodásokat – jelentette ki a Vlagyimir Putyin orosz elnök a moszkvai diplomáciai tárca kibővített vezetőségi ülésén csütörtökön elmondott beszédében.

Úgy vélekedett, hogy az ukrajnai válság még távol van a rendezéstől.

Putyin szerint az ukrán vezetés gyakorlatilag bátorítást kap a Nyugattól a minszki megállapodások lebontásához vezető úton. Hangsúlyozta: a Nyugat kiélezi a Donyec-medencei válságot azzal, hogy halált okozó fegyvereket szállít Kijevnek.

A Nyugat pedig nem veszi komolyan az orosz figyelmeztetéseket

A Nyugat nem veszi komolyan a moszkvai figyelmeztetéseket, hogy ne lépje át az orosz érdekek »vörös vonalát« – mondta Vlagyimir Putyin. „Folyamatosan hangot adunk aggodalmainknak ezzel (a fekete-tengeri NATO-hadgyakorlattal) kapcsolatban, szólunk a vörös vonalakról, de természetesen megértjük, hogy partnereink - hogy' is mondjam, finoman? - nagyon sajátosan, nagyon felületesen viszonyulnak minden figyelmeztetésünkhöz és a vörös vonalakról szóló szavainkhoz” – fogalmazott az államfő.

Putyin azt hangsúlyozta, hogy Oroszországnak komoly biztonsági garanciákat kell kérnie a Nyugattól.

(MTI)

Nyitókép: Moszkva, 2021. november 12.
Vlagyimir Putyin orosz elnök részt vesz az Ázsiai és Csendes-óceáni Gazdasági Együttműködés (APEC) tagállamainak virtuális csúcstalálkozóján Moszkvából 2021. november 12-én.
MTI/AP/Szputnyik/Mihail Mecel

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dr Justice
2021. november 18. 18:47
Nem tudom Bidenék miként értékelnék, ha mondjuk Mexikó visszakövetelné az USA-tól Új-Mexicó államot, és az oroszok katonai szövetségre lépnének Mexikóval. Támogatásuk biztosítására felvonulna az orosz flotta a Mexikói öbölben, oroszbarát bábkormányt választatnának meg, és teletömnék orosz fegyverekkel a mexikóiakat. Szerinted? :)
matykox
2021. november 18. 16:42
Garanciákat??? Háááát, ugye, az ilyesmi nagyban bizalmi kérdés, és hogy szószegőkben hogy lehet megbízni - tán a történelem ad ilyesmiről hasznos példákokat ...
critical man
2021. november 18. 16:21
Merkel víziója a következő generációkról ismert. Ez meg a Putyiné. https://www.youtube.com/watch?v=owPlB4_whJM
koronaszepe
2021. november 18. 16:13
Moszkva demonstratívan megszegi a Budapesti Memorandumot, és területszerző háborúban áll Kijevvel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!