Mutatjuk a világ legszennyezettebb levegőjű városát

2021. november 24. 14:20

A pakisztáni Lahor egykor a kertek városa volt.

2021. november 24. 14:20
null

Pakisztán kulturális fővárosa, Lahor lett szerdán a világ legszennyezettebb levegőjű városa – közölte egy levegőminőséget vizsgáló svájci vállalat.

Lahort vastag szmog borítja

az IQAir svájci levegőminőségi technológiai vállalat megállapítása szerint. A legevőminőség amerikai skálája szerint Lahor 203-as indexet kapott, míg a második legszennyezettebb levegőjű Újdelhi 183-at. Napközben előfordult, hogy a két város helyet cserélt.

A növekvő szmog és a szálló porral szennyezett levegő miatt emberek ezrei betegednek meg légúti vagy más betegségekben. A rossz minőségű levegő miatt pedig sokan kényszerülnek otthon maradni. A legrosszabb levegőjű városok toplistáján a bangladesi Dakka a harmadik 169-es indexszel és az indiai Kolkata (régi nevén Kalkutta) a negyedik 168-as értékkel. Kedden Lahor még a harmadik helyet foglalta el a listán. Lahor egykor a kertek városa volt, ám

a 19. századtól kezdve az intenzív városiasodás és a lakosság növekvő száma miatt eltűntek a zöld területek a városból,

amely Pakisztán második legnagyobb települése a gazdasági főváros, Karacsi után.

(MTI)

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Welszibard
2021. november 25. 13:50
Ezt a szellemi igénytelenséget hozza magával a legtöbb migráns. Már az úton is azt teszik, amit otthon megszoktak: szemét és mocsokhalmokat hagynak maguk után. Takarítsa el más, ők nem. Ugyanez van némely cigány gettóban is, mintha összebeszéltek volna. Én falun nőttem fel, nagy szegénységben, de minden évben kimeszeltük a szobákat, felsöpörtük az udvart és a ház elejét. Nem volt ilyen mocsok, tehát a szegénységgel ez nem magyarázható, csakis az igénytelenséggel.
Akitlosz
2021. november 24. 17:44
Ez a városok értelme. A lehető legtöbb embert a lehető legkisebb helyre összezsúfolni. Ugyan hogyan tartanának tisztán egy akkora várost?
MayorAnna
2021. november 24. 17:01
Csaxolok: LahorE az a Lahor (Lahore From Wikipedia, the free encyclopedia) Mint ahogy Bánó Attila volt tegnap az a Bánó András. Szívesen!
Most80
2021. november 24. 16:29
És ebből a csapatból, melynek tagjai ezt a földi poklot létrehozták, származik London főpolgármestere.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!