Jeff Bezos 33 milliárd forintot adományozott Obama alapítványának

2021. november 24. 12:43

A milliárdos örömét fejezte ki annak kapcsán, hogy támogathatja a volt elnököt és feleségét törekvéseikben.

2021. november 24. 12:43
null

Az Amazon-alapító, a világ egyik leggazdagabb embere hétfőn 100 millió dollárt ajánlott fel Barack Obama volt amerikai elnök alapítványának – derül ki az amerikai Forbes hírleveléből.

Bezos felajánlása a legnagyobb összeg az Obama Foundation történetében, írják.

Bezos örömét fejezte ki annak kapcsán, hogy támogathatja Obamát és feleségét a törekvéseikben, hogy megfelelő eszközökkel, forrásokkal és képzéssel lássák el a jövő vezetőit.

Bezos csak elméletben a világ legnagyobb adományozója

Hozzátették: Bezos tett már hasonló nagyvonalú bejelentéseket. Július 14-én 200 millió dolláros kötelezettséget vállalt a D.C. Smithsonian múzeum felé, tavaly pedig a Bezos Earth Fundon keresztül 10 milliárd dollárt ígért az éghajlatváltozás elleni harcra. Ezeket azonban csak a jövőben fizetik majd ki. Bezos híres nagyvonalú adományairól, eddig több mint 12 milliárd dollár értékben jótékonykodott, amivel ő a világ legnagyvonalúbb filantrópja. Azaz csak lenne, írja a Forbes. A felajánlott összegből 1,5 milliárd dollár kivételével a többit még nem folyósították az intézményeknek.

Fotó: Twitter/Jeff Bezos

 

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BLaci
2021. november 24. 18:13
Ez ugyanaz az Obama, akinek életrajzi könyvének megírási jogaiért ugyancsak 100 millió USD-t fizetek ki? Milyen szépen röpködnek a 100 mill. dollárok. Arra is kíváncsi lennék, hogy Buffet mennyit fizetett neki az olajvezeték építésének leállításáért? Csak nem az is 100 millió volt?
figyelő4322
2021. november 24. 18:12
Megáll az ember esze... Amikor Obama elnök lett, mindkettőjük jól keresett ugyan, de egyáltalán nem voltak gazdagok! Mióta civil lett, tízmilliókért vesznek házakat, most meg a 33 millárd dolcsi... Ez egy elég nehezen elképzelhető összeg józan ésszel, különösen egy átlag magyarnak, de még amerikainak is... Klingonék is így gazdagodtak meg: korrupció... Mint az amerókai mondás szól: 'én megvakargatom a te hátadat, és te az enyémet...' Ennek a jelentése elég magától értetődő!
trma
2021. november 24. 15:23
Amerikában nem így kerülik el az adófizetést a kőkazdagok? Zuckerbergnek van sajátja is. Ugye, a progresszív adózás...
Dr. Greta Grünberg
2021. november 24. 15:06
Az amerikaiknak tudniuk kell, hogy ezek a nemes célok csak Kamalatündér hercegnő hivatalba lépésével lesznek megvalósíthatóak. Ideje volna már, hogy a ciszheteró boomer patriarcha lelépjen és helyet adjon valami szebbnek, jobbnak, ragyogóbbnak, olyannak, aki megérdemli. Emberek milliói várják már.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!