A brit kormány november végétől kínai és indiai vakcinákat is elfogad a beutazáshoz

2021. november 09. 14:07

Eddig csak az AstraZeneca, Pfizer és a Moderna volt jó a beutazáshoz.

2021. november 09. 14:07
null

A brit kormány november végétől azokat a beutazókat is beoltottnak tekinti, akik egyes kínai, illetve indiai gyártmányú vakcinákból kapták meg a koronavírus elleni oltás teljes dózisát – közölte kedden a brit közlekedési minisztérium.

A jelenlegi szabályozás értelmében azok utazhatnak be Angliába könnyített feltételekkel – mindenekelőtt karanténkötelezettség és az utazás előtti tesztelési kötelem nélkül -, akik az Oxford/AstraZeneca-, a Pfizer/BioNTech- vagy a Moderna-vakcinából, illetve ezek bármilyen kombinációjából, vagy az egykomponensű Janssen-oltóanyagból kapták meg a teljes adagot az angliai érkezés előtt legalább 14 nappal.

A brit közlekedési minisztérium kedd délutáni bejelentése szerint november 22-től ez lista kiegészül az Egészségügyi Világszervezet veszélyhelyzeti alkalmazhatósági vakcinalistáján (WHO EUL) szereplő, kínai gyártmányú Sinovac és Sinopharm vakcinákkal, valamint az indiai Covaxin oltóanyaggal.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Komka Péter

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
reepcze
2021. november 09. 19:56
"november végétől..." Akkor hirtelen hatni kezd? Addig pedig: "nyugi szívem, már csak 22-t kell aludni a késes támadásig"?
Haramia
2021. november 09. 16:20
Még egy kicsit várunk és levonul a ruszkik elleni hisztéria, s akkor már az is jó lesz.
garabonciás
2021. november 09. 16:13
bármit, csak oroszt ne...
21 gramm
2021. november 09. 15:35
Mifene.? Kell a kínai meg az indiai a kulimunkákra. Alit meg Achmedet csak nem ültethetik a kamion volánja mögé, nem??
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!