Berlin szigorít: Nem engedné vásárolni az oltatlanokat

2021. november 23. 08:54

Az új szabályozás azt jelentené, hogy a német főváros üzleteiben, áruházaiban és bevásárlóközpontjaiban csak azok vásárolhatnának, akiket már beoltottak vagy már felépültek a koronavírusból.

2021. november 23. 08:54
null

Az új német szabályozást a B. Z. Berlin írta meg. Információik szerint a berlini szenátus kedden dönthet arról, hogy bevezetik a „2G-szabályozást”, ami annyit tesz, hogy

a német főváros üzleteiben, áruházaiban és bevásárlóközpontjaiban csak azok vásárolhatnának, akiket már beoltottak vagy már felépültek a koronavírusból.

Egyenlőre még nem tudni, hogy mikor lépnek életbe a szabályozások, viszont az érdekes, hogy a Berlint körülölelő Brandenburg tartományban már szerdától hatályosak az új intézkedések. Érdekes, hogy a szenátus bizonyos iparágakban a 2G+-t is elő szeretné írni, ami további tesztelést jelentene.

A BVG (a berlini BKV) szerdától viszont a 3G-szabályozást vezeti be, ami annyit tesz, hogy csak az utazhat tömegközlekedési eszközön, aki vagy oltott, vagy felépült vagy negatív teszttel rendelkezik. 

Míg Berlin „csak” szigorítana, addig Szlovákia szigorít is

Új szabályokat vezettek be Szlovákiában is. Mint ahogy megírtuk, az új szabályok értelmében 

csakis azok mehetnek étterembe, bevásárlóközpontba, nem alapvető élelmiszereket árusító üzletbe, sportlétesítménybe és nyilvános eseményekre, akiket beoltottak, vagy fél éven belül átestek az új típusú koronavírus okozta Covid-19-betegségen.

Az intézkedések hétfőn lépnek életbe, és előreláthatólag három hétig maradnak hatályban, a szomszédos Ausztriában meghozott döntésekkel összhangban.

Nyitókép: Berlin, 2021. november 18.
A koronavírus-járvány elleni intézkedésekről szavaznak a képviselők a német parlament, a Bundestag épületében 2021. november 18-án.
MTI/AP/Markus Schreiber

 

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bitrex®
2021. november 23. 11:21
Bezzeg mikor egzotikus utazásra megy a bunkója, akkor gondolkozás nélkül beoltatja magát az előírt vakcinákkal. Azoknál honnan tudja, hogy milyen "méreg" van a fecskendőben?
ptrfarkas43
2021. november 23. 11:17
Amennyiben megteltek a kórházak intenzív ágyak, csak kell valamit csinálni, egy nagyságrenddel több oltatlant visznek kórházba, ezért teljesen indokolt. Az oltatlanok túlterheléses támadást intéznek az eü rendszer ellen szerte Európában.
tevevanegypupu
2021. november 23. 10:07
Lassan olyan lesz mint a pszichológiai kísérlet..tíz egyetemistát fogolynak neveztek ki, ötöt meg a foglárnak..pár nap múlva az egyébként teljesen normálisnak tűnő öt egyetemista elkezdte kínozni, lelkileg-fizikailag a rájuk bízott foglyokat..
tevevanegypupu
2021. november 23. 10:05
Á..ez nem elég..tessék kopaszra nyírni az oltatlanokat és aztán beterelni egy helyiségbe ahol fertőtlenítő zuhanyt adnak hetente kétszer, férfiakat és nőket vegyesen..jöhetnek a transzgenderek is..és aztán az oltotttak röhögő sorfala között végigterelni a városok főutcáin..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!