Kiderült, kire szavaznak az oltatlanok Németországban

2021. november 15. 10:54

Egy új felmérés megmutatta: minden második németországi oltatlan ugyanarra a pártra szavaz.

2021. november 15. 10:54
null

Nyitókép: Járványkorlátozások elleni tüntető Berlinben, augusztusban (Christophe Gateau/dpa / Reuters)

 

A Spiegel számol be arról a Forsa-kutatásról, amely azt mérte fel, mely pártokra és milyen arányban szavaznak a németországi oltatlanok.

A több mint háromezer ember adatait feldolgozó kutatás szerint az oltatlanok így szavaztak a szeptemberi Bundestag-választáson:

50 százalékuk a rendszerkritikus jobboldali AfD-t választotta,

míg 15 százalékuk a dieBasis nevű, oltás- és korlátozáskritikus pártra voksolt, amely tavaly alakult meg, a koronavírus-intézkedések elleni német tömegtüntetések nyomán.

Az AfD összesen közel 4,7 millió, míg a dieBasis 735 ezer első voksot nyert el az őszi Bundestag-választáson.

A hagyományos német pártok közül a liberális FDP-re az oltatlanok 10 százaléka szavazott.

A CDU/CSU 6, a szocdemek 5, a szélsőbalos Linke 4, míg a Zöldek mindössze 3 százaléknyi oltatlan voksát nyerték el.

Az oltatlan tömegek kétharmada tehát két újabb, rendszerkritikus pártra szavazott Németországban, miközben a történelmi pártoktól elfordultak.

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hannah184
2021. november 15. 18:05
Ez az igazság. Azon kivűl, hogy az AFD bevándorlás ellenes semmi egyéb hasonlóság nincs a Fidesszel, ez érvényes az osztrák FPÖ Re is, az FPÖ Führere ma lett covidos. Szombatra nagy népfelkelést tervezett az itteni szsnkciók ellen..
tgely
2021. november 15. 16:31
Na végre! Tök jó lett a fotóm a harmadik oltás után már tényleg így nézek ki.
nempolitizálok
2021. november 15. 15:56
Ez valószínűleg hazugság. A német média, közv.kutatók, társadalomtudományokkal foglalkozó kutatási múhelyek sajnos kb. csak annyira tekinthetők mára megbízhatónak, mint itthon 89 előtt az itteniek. Azaz semennyire.
kaltran
2021. november 15. 14:11
Én ezt nem hiszem el. Az Afd-re azért akarnak rákenni mindent, mert az egyetlen párt ott, mely veszélyes lehet az agyalágyultak pártstruktúrájára. Tudom, hogy az Afd-re szokták mondani hogy agyalágyult, no de maradjunk annyiban - láttam már karón varjút.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!