Késsel fenyegetett járókelőket egy férfi Norvégiában, agyonlőtték

2021. november 09. 14:10

A hírek szerint egy késsel felfegyverzett férfi járókelőket fenyegetett a norvég főváros, Oslo utcáin kedden, mielőtt a rendőrség agyonlőtte volna – közölték tisztviselők.

2021. november 09. 14:10
null

A norvég média felvételeket is közzétett a feltételezett támadóról, aki deréktól felfelé meztelenül, egy késsel hadonászott. A rendőrség először azt feltételezte, hogy a járókelők meg is sebesültek, de később azt közölték, hogy csupán egy rendőr sérült meg könnyebben.

– mondta Egil Joergen Brekke rendőrfőkapitány egy sajtótájékoztatón.

Félmeztelenül hadonászott késével az elkövető

A rendőrség elmondása szerint egy járőrautó az észak-oslói Bislett negyedben egy épületbe hajtott, hogy eltorlaszolja az utat, és megállítsa a férfit. Ezután az megtámadta a járművet, és sikerült kinyitnia az autó ajtaját – mondta Torgeir Brenden rendőrségi szóvivő. Ezután több lövést adtak le a férfira, de azt nem részletezte, hogy az autóban ülő rendőrök nyitottak-e tüzet rá. Brenden elmondta, hogy az elkövetőt egy közeli kórházba szállították, ahol azonban meghalt. „Tudomásom szerint nincs más sérült” – mondta Brekke rendőrfőnök. A múlt hónapban egy íjjal, nyíllal és késsel felfegyverzett férfi öt embert ölt meg egy Oslótól délnyugatra fekvő kisvárosban.

Fotó: HEIKO JUNGE / SCANPIX / AFP

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sincero
2021. november 10. 02:28
Szóval gyilkosság történt Norvégiában.
Járványfigyelő
2021. november 09. 19:42
Na, ugye. Meg lehet az ilyet oldani hosszas pátyolgatás és fél tucat halott nélkül is.
tölgy
2021. november 09. 19:41
Dejszen a zunijóóóban eltörölték a halálbüntetést! A legnagyobb bűnök között van, ha egy országban kivégzik az elítélteket. Persze a fejlettnyugat felvilágosult, liberálisan szabad országaiban ezt is megoldják okosba, a letartóztatás helyett lelövik a szerencsétlen elmeháborodottat. Szép és hamisságtól mentes lett ez az új világ!
ato boldizsár
2021. november 09. 19:09
Na szép lassan leesik a norvég rendőröknek is, hogy mi a helyzet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!