Az Epsteinnel való kapcsolatai miatt lemondott a Barclays vezérigazgatója

2021. november 01. 13:15

Jes Staley, az egyik legnagyobb brit bank első embereként több, mint egymilliárd forintot vehet fel végkielégítésként. 

2021. november 01. 13:15
null

Bejelentette lemondási szándékát hétfőn Jes Staley, a Barclays vezérigazgatója, miután a brit felügyeleti hatóságok kivizsgálták, hogy milyen kapcsolatok fűzték a szexuális bűncselekményekért elítélt Jeffrey Epstein néhai amerikai pénzemberhez.

A vizsgálat nem bizonyította, hogy tudott a bűncselekményekről

A Barclays közleménye hangsúlyozza: a vizsgálat nem állapította meg, hogy Jes Staley az Epstein terhére rótt bűncselekmények bármelyikéről tudott volna, vagy e bűncselekményeknek tanúja lett volna. Staley 2015 óta állt a Barclays élén. Lemondása nyomán egyévi javadalmazásának megfelelő összeget, 2,4 millió fontot (több mint egymilliárd forintot) vehet fel végkielégítésként.  

Jeffrey Epstein korábban a börtönt is megjárta fiatalkorú lányok sérelmére elkövetett szexuális visszaélések miatt. Epsteint 2019 nyarán ismét őrizetbe vették hasonló vádakkal, de annak az évnek az augusztusában holtan találták börtöncellájában.

A néhai nagybefektető a halottkémi vizsgálat megállapítása szerint öngyilkosságot követett el.    

Staley a Barclays vezérigazgatói tisztségének átvétele előtt a JP Morgan amerikai bankcsoport igazgatótanácsának tagja volt, és már korábban elismerte, hogy Epsteinnel évekig kapcsolatot tartott még azután is, hogy az egykori mágnást 2008-ban először elítélték.    

Az Epstein-botrányba belekeveredett András yorki herceg, a brit uralkodó fia is, akiről már évekkel ezelőtt szintén kiderült, hogy közeli üzleti és baráti viszonyt ápolt Jeffrey Epsteinnel.    

(MTI)

Nyitókép: Tolga Akmen / AFP

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2021. november 01. 17:17
Aki önként távozik egy cégtől neki mire fel jár végkielégítés? Végkielégítés csak akkor jár, ha a munkáltató mond fel, akkor is csak akkor, ha az rendes felmondás és nem rendkívüli, valamint a munkáltató jogutód nélküli megszünése esetén. Munkavállaló felmondása esetén nem. Sem közös megegyezéskor.
Sincero
2021. november 01. 17:02
A bankszámlájáról is lemondott?
DoomGuy
2021. november 01. 16:14
"Lemondása nyomán egyévi javadalmazásának megfelelő összeget, 2,4 millió fontot (több mint egymilliárd forintot) vehet fel végkielégítésként" Érdekes. Ne hívjuk már végkielégítésnek, nem rúgták ki.
zara
2021. november 01. 15:34
lófasz inkább zsarolják őt valamivel igy előremenekül... méghogy nem tudtam semmiről és nem derült ki semmi...mese gyerekeknek...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!