Koronavírusos lett a francia miniszterelnök

2021. november 23. 07:22

Az 56 éves Jean Castex annak ellenére fertőződött meg, hogy tavasszal felvette a koronavírus elleni oltás mindkét adagját.

2021. november 23. 07:22
null

Pozitív lett a francia miniszterelnök, Jean Castex koronavírus-tesztje hétfő este, ezért tíznapos karanténba vonult, s a következő napokra módosítja a programját – jelentette be a miniszterelnöki hivatal.

A kormányfő hétfő délután tudta meg, hogy az egyik lányának – aki 11 éves – a koronavírus-tesztje pozitív lett. Jean Castex ezért önmagán is elvégeztetett egy  PCR-tesztet, amely pozitívnak bizonyult.

A francia miniszterelnök hétfő délelőtt Brüsszelben járt, ahol belga kollégájával, Alexander De Crooval találkozott.

Az 56 éves Jean Castex tavasszal felvette a koronavírus elleni oltás mindkét adagját. Korábban három alkalommal is kontaktszemély volt, azaz fertőzött ember közelébe került és ezért tesztelték, de ez az első alkalom, hogy pozitív lett a tesztje. A kormányfő a Paris Match című magazinnak elmondta: a lányának van egy kis láza, de neki nincsenek tünetei.

A francia kormány tagjai közül már többen is elkapták a koronavírust, Emmanuel Macron államfő 2020 decemberében esett át a vírus okozta fertőzésen.

(MTI) 

Nyitókép: MTI/ EPA/ AFP pool/ Ludovic Marin

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2021. november 23. 19:22
Máshogyan úgysem nagyon kerül be a hírekbe.
Andilla
2021. november 23. 12:36
Ahha. Valaki (akiről kábé azt se tudtuk eddig, kicsoda), egy diagnosztizálásra teljesen alkalmatlan teszten pozitívnak bizonyult. Et quoi? Annak már legalább lenne valami hírértéke, ha a terhességi tesztje pozitív.
Andilla
2021. november 23. 12:32
Ződbárca. Ez jó, köszi, átveszem.
matykox
2021. november 23. 09:31
Na és? Mi ebben a hír?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!