Gyakorlatilag egy külföldit sem engednek be Japánba a járvány miatt

2021. november 29. 16:32

A koronavírus omikron variánsának terjedése miatt szigorít a szigetország.

2021. november 29. 16:32
null

Az óvintézkedés kedden lép életbe, és legalább egy hónapig marad érvényben, amíg pontosabb információkat nem szereznek az új változatról. Tokió szerdától csökkenti a határforgalmat is: ötezer helyett csak 3500 beutazót enged be naponta a határain. A hazatérő japán állampolgárokra és a Japánban élő külföldi állampolgárokra két hét karantén vár, függetlenül attól, hogy be vannak-e oltva.

A japán kormány több országra nézve még szigorúbb óvintézkedéseket léptetett életbe: azoknak, akik nemrég Angolában, Botswanában, Eswatiniben, Lesothóban, Malawiban, Mozambikban, Namíbiában, a Dél-afrikai Köztársaságban, Zambiában, Zimbabwében – vagyis Afrika déli vidékein – jártak, a karantén első tíz napját kormányzatilag kijelölt létesítményben kell tölteniük.

A Nagy-Britanniából, Izraelből, Olaszországból és Hollandiából érkezőkre hat nap karantén vár, szintén kormányzatilag kijelölt létesítményben, az Ausztráliából, Ausztriából, Belgiumból, Csehországból, Dániából, Franciaországból, Németországból, Hongkongból, valamint a kanadai Ontario tartományból beutazóknak pedig három napra kell karanténba vonulniuk.

A szigorító intézkedésekről szóló kormánydöntés után Kisida kormányfő hétfőn újságíróknak elmondta: vasárnap egy Namíbiából a Narita reptérre érkezett férfinál diagnosztizáltak koronavírus-fertőzést, de még legalább négy-öt napot várni kell a vírusvariáns azonosítására. A kormányfő hozzátette: a tervek szerint a hét második felében az országban megkezdik az emlékeztető oltások beadását.

(MTI)

Nyitókép: Charly Triballeau / AFP. Illusztráció.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zara
2021. november 29. 21:53
bullshit az egész...garantálom h bejut... egyetlen módszer amely müködik az az afrikai...a semmittevés a legjobb, alig van eset délafrikában is mert az emberek már immunisak a virusra oltás nélkül...
fpéter
2021. november 29. 20:53
Diktatúra! :)
bölcsbagoly
2021. november 29. 19:44
Ha japán viszi be a vírust, az mitől jobb nekik?
lantose70
2021. november 29. 17:01
Ezt kellene nekünk is. Kitűnő alkalom, hogy a szellemi honvédelemben előrelépjünk, és kiszorítsuk a hanyatló nyugati szennyet, beleértve a tudatfolglaó konzummédiát, az idegen nyelveket és az agymosott kozmopolita hordákat. Magyarország a magyaroké. Mi sem megyünk külföldre, ők se jöjjenek ide. Jól elleszünk nélkülük. Vigyék a rohadt pénzszivattyúikat (multik) is a fenébe. Évezredekig elvoltunk nélkülük boldogan.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!