Lopta a gázt az ukrán energiaügyi miniszter

2021. november 09. 22:42

A tárcavezető perli a szolgáltatót mert szerinte nem tartozott nekik.

2021. november 09. 22:42
null

Kifizetetlen gázszámlák miatt folyt bírósági eljárás az ukrán energetikai miniszter és a szolgáltató cég között – számolt be az ua.news hírére hivatkozva a Kárpáthír.

German Haluscsenko a Kijivoblgaz szolgáltató ellen indított bírósági pert, mert a miniszter szerint nem igaz, hogy76 ezer hrivnyás tartozást halmozott fel. A pénzt pedig megalapozatlanul próbálja behajtani a vállalat. Haluscsenko követelte, hogy a bíróság minősítse jogtalannak a szolgáltató követelését és kapcsolják vissza az otthonába a megszüntetett gázszolgáltatást.

A tárcavezető szerint meghibásodott a gázórája, ezért mutatott a valóságosnál nagyobb fogyasztást.

A per során az igazságszolgáltatás javasolta a feleknek a vita békés rendezését. Ehhez csak az kellett volna, hogy a miniszter beengedje az otthonába a gázszolgáltató cég szakembereit, hogy azok megbizonyosodjanak a gázóra műszaki állapotáról. Ám Haluscsenko nem nyitott ajtót az ellenőröknek.

A bírósági tárgyaláson bizonyítást nyert, hogy a miniszter az otthona hálózatról történt lekapcsolását követően egyszerűen feltörte a leplombázott elzárót és gyakorlatilag lopta a gázt. A bíróság ezért elutasította a miniszter kérelmét és az alperes szolgáltatónak igazat adva kötelezte Haluscsenkót a 76 ezer hrivnyás gáztartozás kifizetésére.

(karpathir.com)

Borítókép: illusztráció, MTI/Varga György

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Harangláb
2021. november 10. 16:18
Bezzeg-Ukrajna...:)))
Magyarok Pásztora
2021. november 10. 11:48
Mit nem lopott?
viewty
2021. november 10. 11:21
Hősöm! :D :D :D
MayorAnna
2021. november 10. 10:23
Csóró Lagzi Lajcsi...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!