Erdogan nem vesz részt az ENSZ hétfői klímakonferenciáján

2021. november 01. 14:22

A török elnök a biztonsági protokoll hiányára hivatkozva marad távol az eseménytől.

2021. november 01. 14:22
null

Erdogan erről a G20-országcsoport vezetőinek kétnapos római találkozójáról hazatérőben, a repülőgépen beszélt újságíróknak.
Mint kifejtette: a biztonsági protokollra vonatkozóan olyan igényei voltak, amelyeket minden külföldi útja során teljesítenek,  és nemcsak az ő, hanem a többi vezető esetében is.

Az eset Törökország tekintélyével is kapcsolatos

A fogadó fél az utolsó pillanatba jelezte, hogy nem tud eleget tenni a kéréseknek – mondta Erdogan. Hozzátette:

később megtudták, hogy a szóban forgó igényeket egy másik ország vonatkozásában kivételesen mégis teljesíteni tudták a szervezők.

Az eset tehát nemcsak a török küldöttség biztonságával, hanem országa tekintélyével is kapcsolatos volt – húzta alá Erdogan. A török parlament október elején ratifikálta a 2015-ös párizsi klímavédelmi egyezményt, utolsóként a világ 19 legnagyobb fejlett és feltörekvő gazdaságát, valamint az Európai Uniót összefogó G20-csoportból.

(MTI)

Fotó: Emin Sansar / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
apika2
2021. november 01. 19:16
Klímakonferencia, aminek a végén betiltjuk a xx. század legnagyobb fejlesztését az energiaiparban, az atomot. Nem, nem fejlesztjük a tóriumos lehetőséget, jó a németeknek a lignit is.. Tipsitapsi, mindenki mehet haza megnyugodva, ha meleg van, kapcsoljuk a klímát... Lignit van elég...
pandalala
2021. november 01. 17:25
Nem baj, Gréta képviselni fogja őt (is). ;-)
Sincero
2021. november 01. 16:30
Nem akarja Greta rosszallását kiváltani - és biciklivel túl nagy a táv. (Kakigeri bringával megy Rómába.)
olajfa1
2021. november 01. 15:02
Jól teszi! hülyeségekre nincsen idő.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!