Bocsánatot kért a Wall Street-i bankvezér, miután a Kínai Kommunista Párton élcelődött a Twitteren

2021. november 25. 20:03

A JP Morgan főnöke, Jamie Dimon bocsánatot kért, miután azt mondta, hogy a Wall Street-i bankja túlélné a Kínai Kommunista Pártot – adta hírül a Portfólió.

2021. november 25. 20:03
null

A Bloomberg számolt be arról, hogy a JP Morgan vezére, Jamie Dimon a minap a Boston College Chief Executives Clubján sütött el egy ártatlan poént:„A Kínai Kommunista Párt most ünnepli a 100. évfordulóját, ahogy a JP Morgan is. Fogadok, hogy mi tovább bírjuk majd.”

 

Hu Xijin, az államilag támogatott Global Times újság szerkesztője a Twitteren reagált:

„Gondolkodjunk hosszú távon! És lefogadom, hogy a CPC (a Kínai Kommunista Párt) túl fogja élni az Egyesült Államokat.”

 

 

Dimon bocsánatkérésében leírta, hogy csak bankja erejét próbálta hangsúlyozni, és elnézést kért: „Sajnálom, és nem kellett volna ezt a megjegyzést tenni szerdán kiadott közleményében.”A BBC elemzői szerint a bocsánatkérés a komolyabb a kínai szankciók elkerülése érdekénen érdekében történt.

Meghátrált a bankvezér, mert félti a befektetéseit

„Sajnálom a közelmúltban tett megjegyzésemet, mert soha nem helyes tréfálkozni vagy becsmérelni egyetlen embercsoportot sem, legyen szó országról, vezetéséről vagy a társadalom és a kultúra bármely részéről” – írta bocsánatkérésében a bankvezér. 

Az amerikai nagybankok közül a JP Morgan rendelkezik Kínában a Citigroup után a legnagyobb kitettséggel, sőt, ez volt az első Wall Street-i bank, amely 100%-os tulajdonosi jogokat kapott értékpapír-üzletágának kínai irányítására amellett, hogy bejelentették, a kínai kereskedelmi bank vagyonkezelői üzletágába mintegy 410 millió dollárt fektetnek – emlékeztetett a Portfólió. 

Fotó: Michel Euler / POOL / AFP

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Senye Péter
2021. november 26. 19:22
Most az USA jobban tart Kínától. Aztán majd meglátjuk.
patkánynak sem nevezhető férgek
2021. november 26. 08:17
Úgy látom a mínuszokból, hogy a mandi nyugger csürhéje megsértődik, ha a komcsi pártot szidja valaki. Leszoptátok ma már Putyint?
Cserna János
2021. november 26. 03:49
Ebben a bankvezérben együtt lakik a gőgös, lenéző jenki és a beszari pöcs. Azonkívül eléggé alja az üzleti partnerről nyilvánosan így írni, aztán meghunyászkodva retirálni.
Akitlosz
2021. november 25. 22:57
Azért vannak ezek a "botrányok" és "bocsánatkérések" mert ezekre bukik a Mandiner és a többi hasonló. Ingyenreklám. Különben csak sok pénzért tudna reklámozni a JP Morgan. Sokkal gazdaságosabb "botrányt" okozni, aztán "elnézést" kérni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!