Ausztriában tombol a negyedik hullám

2021. november 10. 20:57

Ausztriában a járvány kitörése óta először haladta meg a koronavírussal fertőzöttek napi száma a tízezres küszöböt. Az osztrák hatóságok szerdai tájékoztatása szerint 11 ezer 400 új esetet azonosítottak az utóbbi 24 órában.

2021. november 10. 20:57
null

Az egészségügyi minisztérium előrejelzése szerint a fertőzöttek számának további növekedésével alig két héten belül a kórházak intenzív osztályai elérhetik a kritikus telítettségi szintet. November harmadik hetére a fertőzöttségi ráta százezer lakosra vetítve elérheti az ezret.    

A járványügyi helyzet romlása miatt Ausztriában szigorítások léptek hatályba hétfőn a koronavírus ellen be nem oltottak számára.    

A kormány döntése értelmében csak beoltott vagy gyógyult személyek mehetnek éttermekbe, szépség- és masszázsszalonokba, fitnesz- és sporttermekbe, szállodákba, látogathatnak mozikat vagy színházakat, ahol 25 főnél többen gyűlnek össze. Az úgynevezett 2G szabály értelmében az oltás óta legfeljebb kilenc, a gyógyulás óta legfeljebb hat hónap telhet el, és csupán a negatív PCR-teszteredmény felmutatása hétfőtől már nem elegendő. A munkahelyeken viszont továbbra is elég a negatív koronavírusteszt felmutatása.    

A járvány kezdete óta Ausztriában 911 175 ember kapta el a fertőzést, és 11 577-en haltak bele a vírus okozta betegség szövődményeibe. A 8,9 milliós ország lakosságának 65 százaléka esett át a teljes immunizáción és már zajlik az emlékeztető oltások beadása.

(MTI)

Fotó: Askin Kiyagan / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
benedek77
2021. november 11. 12:58
De ugye ha nem javulnak az adatok, befejezzük végre az ujjal mutogatást az oltatlanokra?
ancilla
2021. november 11. 09:20
Hiába: oltakozni kell. Mert akkor nem lesz negyedik, akárhányadik hullám. Ja, de. :D
aleb19
2021. november 11. 01:03
jaj jaj nagy a baj ausztria elesett...bezzegagyarorszagon viszont mukodnek a reformok ezert minden jo es szep /papiron ,mert a papir mindent elbir/
C.Dömötör
2021. november 10. 22:32
Legyünk pontosak, a médiában tombol a negyedik hullám. Így precíz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!