Ausztráliában a női parlamenti képviselők kétharmadát zaklatták már

2021. november 30. 15:59

Az ausztrál parlamentben és a szövetségi politikusok irodáiban dolgozók egyharmada volt már szexuális zaklatás áldozata, de csak 11 százalékuk jelentette a történteket – olvasható az ausztrál kormány által megrendelt, kedden nyilvánosságra hozott jelentésben.

2021. november 30. 15:59
null

A jelentés elkészítését Kate Jenkins, a parlament emberi jogi bizottságának nemek közötti egyenlőségért felelős biztosa irányította azt követően, hogy februárban kiderült: egy kormányzati alkalmazott 2019-ben megerőszakolta a Liberális Párt egyik munkatársát, Brittany Higginst egy miniszter irodájában – írta az AAP ausztrál hírügynökség.    

Scott Morrison miniszterelnök ijesztőnek és megdöbbentőnek nevezte a jelentésben ismertetett statisztikát, ugyanakkor jelezte: nem lepődött meg az adatokon.   

A beszámolóban 28 ajánlást tettek egyebek között a női politikusok számának növelésére, valamint egy független bizottság létrehozására vonatkozóan. Morrison szerint a javaslatok minden területre kiterjednek, és lehetővé teszik az előrelépést. Jenkins jobban meglepődött az eredmények láttán. Elmondta: annak ellenére, hogy tudja, mi zajlik az ausztrál munkahelyeken, borzasztónak találja a jelentésben ismertetett adatokat. 

A beszámoló elkészítéséhez 1723 embert és 33 szervezetet kérdeztek meg – írta honlapján a BBC brit műsorszolgáltató. A beszámoló szerint a női parlamenti képviselők 63 százalékát zaklatták már, ami még nagyobb arány, mint az adminisztratív alkalmazottak esetében.

(MTI)

Fotó: Photo12 / Bernard Fau / Photo12 via AFP

Összesen 113 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
namégmitnem
2021. december 04. 22:51
Ez a fehér férfi irtása nekem is hülyén hangzik... aki ezt írja, annak már a férfiatlanítás megfelelője, hogy arra ösztönzik a férfiakat, hogy kezeljék a nőket egyenrangú emberként? -------------------------- Ahogy mondani szokás: tűpontosan. Egy régebbi kommentemben írtam, hogy oké, hogy vannak olyan nők, akik az erőszakosabb férfiakat kedvelik, de könyörgöm ez úgy valósul meg, hogy a természetük hasonló. Tehát nem azt akarják, hogy a férfi velük szemben legyen erőszakos, hanem velük együtt! ------------------------------ Ezt is abszolút jól látod. Erről van szó, így van! Pl. ha egy nőt valaki nagyon megaláz igazságtalanul, tökmindegy, a fő az, hogy meg kéne védenie magát, és szól a párjának: megyek és felpofozom azt a k.csögöt, erre mondja a férfi: megyek és segítek :) Na, így tudom elképzelni, hogy a nők szeretik az erőszakos férfiakat... --------------------------------------- Dehát ebben az esetben még csak nem is erőszakosságról van szó, csak arról, hogy valaki, egy extrém helyzetben, súlyos sértést elszenvedve, hajlik az önbíráskodás gondolatára---ez, szerintem, legfeljebb lobbanékonyság, ami ritkán végződik tettel (tettlegességgel). Tehát nem mondanám, hogy a nők bármilyen értelemben szeretik az erőszakos férfiakat, legfeljebb azok, akik - ahogy te írtad - maguk is erőszakos karakterek. Ez a szubkultúra, amelyről beszéltünk, azért szereti hangoztatni ezt a téveszméjét, mert igazolni akarja a nővel való erőszakos viselkedéshez való jogát ("Nincs abban semmi, ha rendszeresen megalázom, verem, basáskodom felette, hiszen "a nők szeretik az erőszakos férfiakat")
masikhozzaszolo
2021. december 01. 10:42
De szarul nézel ki! Ez zaklatás? Segíthetek?
Ben Jeremiah
2021. december 01. 07:24
Gy.k. a "felvilágosult" nyugaton az a megjegyzés egy kolléganőre, hogy de csinos vagy ma - az már zaklatás. Ennek fényében a hír, mely szerint az ausztrál parlament nőtagjainak kétharmadát már zaklatták, azt jelenti, hogy az ausztrál parlament nőtagjainak egyharmada elviselhetetlenül ronda.
kozmosz
2021. december 01. 02:26
ez egy
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!