Atomenergia-ellenes szövetséget szervez Németország

2021. november 12. 09:22

A szövetség célja, hogy az atomenergiát tartsák távol az EU zöldfinanszírozási rendszerétől.

2021. november 12. 09:22
null

Az európai atomenergia újraélesztésére irányuló, franciák által irányított törekvésekkel szemben Németország vezetésével öt EU-tagország fogott össze annak érdekében, hogy nyomást gyakoroljanak az Európai Bizottságra: az atomenergiát tartsák távol az EU zöldfinanszírozási rendszerétől – írta meg cikkében az euractiv.com.

A lap szerint a kérdés politikailag érzékeny Németország számára, amely a szeptemberi választások óta kormány nélkül maradt, és ahol a közvélemény nagyrészt támogatja az ország 2022-re tervezett nukleáris leépítését, amelyről a fukusimai katasztrófa nyomán döntöttek.

A koalíciós tárgyalásokat folytató három párt – a szociáldemokraták (SPD), a Zöldek és a liberálisok (FDP) – tárgyalásai nem folynak gördülékenyen, várhatóan legkorábban december elején fejeződnek be. Sven Giegold, a Zöldek egyik vezető tárgyalója azt mondta az EURACTIV-nek, hogy a „francia-kelet-európai kezdeményezés”, amely bevonná az EU zöldfinanszírozási keretrendszerétől az atomenergiát, „tönkretenné az Európai Unió fenntartható pénzügyi erőfeszítéseit, és a taxonómia sírásójaként működne”.

Nyitóképen: A golfech-i atomerőmű Franciaországban. Fotó: Jean-Marc Barrere / Hans Lucas / AFP. Illusztráció.

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Forgalmazó
2021. november 15. 15:09
Még fingani se fingjatok agyatlan idióta németek!
brekker
2021. november 13. 12:07
Leértékelt szőnyegek eladók, hirdetik mindenfelé.
brekker
2021. november 13. 12:05
Plusz még a migránsok...
brekker
2021. november 13. 12:03
Márky-Zay az új Szálasi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!