Lukasenka: Köpök rá, mit gondol rólam az Európai Unió

2021. november 27. 21:59

„Engem nem az Európai Unió választott meg. Negyed évszázada nem ismernek el” – mondta a fehérorosz elnök.

2021. november 27. 21:59
null

Újabb részleteket közölt a BelTa fehérorosz hírügynökség abból az interjúból, amit Aljakszandr Lukasenka elnök adott múlt héten a BBC brit közmédiának – írja a Magyar Hírlap. 

Az interjúban az államfőt arról is faggatták, hogyan szólította telefonbeszélgetésükkor Angela Merkel német kancellár – a kérdés annak kapcsán merült fel, hogy Nyugaton többen vitatják a tavalyi fehérorosz választások tisztaságát, így Lukasenka legitimitását is. Mint mondta, Merkel „elnök úrnak” szólította őt, ha nem hiszik el, el lehet kérni a németektől a leiratot.

Nézze, magasról köpök rá, mit gondolnak rólam önök az Európai Unióban.

Engem nem az Európai Unió választott meg. Negyed évszázada nem ismernek el. Engem a fehérorosz nép választott meg, nekem az a fontos, a népem mit gondol rólam” – közölte a riporterrel.

Lukasenka felvetette, inkább azzal kellene foglalkoznia a nyugati médiának, hogyan szólítsák meg Joe Bident, szerinte ugyanis az amerikai elnök legitimitása megkérdőjelezhető annak fényében, hogy még a mainstream média, a BBC és a CNN is beszámolt a választáson tapasztalt csalásgyanús esetekről.

Nyitókép: YouTube

Összesen 164 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nempolitizálok
2021. november 28. 14:05
Az USA liberális lapja azt írja, az USA-nak be kell avatkoznia magyar választásokba.
nempolitizálok
2021. november 28. 13:34
Teljesen igaza van. A libsik neki kinyalhatják.
simonvitéz
2021. november 28. 12:45
Ja, mert Lukasenka nem cicózik. Tudod nála a Gyurcsótány féle népveretok, liBajnai féle ember-tonkretevok, Bige féle szoci kartellezo csalók, börtönnel fenyegető, prolihergelo Jakabok, házat-hazát eláruló EU-s pénzt elcsalo momentumosok a kóterban csucsulnek, nem teli pofával hergelik a népet és készülnek éppen a hatalom átvételre. Ilyen értelemben Lukasenka még példát is mutat számunkra. Példát, amit persze mi soha a büdös életben nem fogunk követni, ld 1990-94, 1998-2002, 2010-2022. Elmondod mikor lettek felelősségre vonva a vétkesek? Tudom, tudom, a Fidesz...bzmeg öreg, most ítélték el Dodity Gabriella fideszes képviselőt rágalmazasért egy 4 általánossal rendelkező számára is nyilvánvaló ügyben, kokós Lakner pártját fogva! És akkor Fidesz meg Orbán bzmg..!
garabonciás
2021. november 28. 10:36
Igaza van, és Lengyelországnak is át kellene gondolni, meddig szeretne megpuccsolni egy más országban megválasztott államfőt és egyidejúleg hangoskodni a brüsszeli beavatkozás miatt. Ez így nem túl nagy politikai éleslátásra vall a részükről.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!