Lukasenka beismerte: segítettek átjutni a migránsoknak Lengyelországba

2021. november 19. 16:31

„A csapataink tudják, hogy a migránsok Németországba mennek. Talán néhányan segítettek nekik. Ennek nem is fogok utána járni” – mondta a fehérorosz elnök.

2021. november 19. 16:31
null

Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök a BBC-nek adott exkluzív interjújában ismerte be: abszolút lehetséges, hogy a fegyveres erők segítettek átjutni a migránsoknak Lengyelországba, azt azonban tagadja, hogy ők hívták volna magukhoz a migránsokat

Az autoriter vezető arról beszélt,

Szlávok vagyunk. Van szívünk. A csapataink tudják, hogy a migránsok Németországba menne. Talán néhányan segítettek nekik. Ennek nem is fogok utána járni.”

Kérdésre válaszolva azt viszont tagadta, hogy az állam szervezte volna meg a migránsok beutaztatását, hogy határválságot okozzanak.

„Elmondtam már, hogy nem fogom letartóztatni a migránsokat a határon, nem fogom ott tartani sem őket. Ha jönnek még, akkor sem állítom meg őket, mert nem az én országba jönnek, hanem máshova mennek. De nem én küldtem meghívót. És hogy őszinte legyek, nem is akarom, hogy Fehéroroszországon átmenjenek” – fogalmazott.

Nyitókép: Shamil Zhumatov / POOL / AFP

 

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sorivo4
2021. november 20. 11:13
Persze, hogy segítettek. Mindenki ezt tette volna elsőre. De most segítsen hazavinni őket.
brekker
2021. november 20. 08:41
Azt viszont nem ismerte be, hogy ők utaztatták Fehéroroszországba a migránsokat. Mert nem ők utaztatták, hanem a migráns segítő NGO-k, akik így egyszerre tudtak ütni Lukasenkón és a lengyeleken.
mokány
2021. november 19. 20:20
A Pápa szentté fogja avatni .
Akitlosz
2021. november 19. 20:19
"A csapataink tudják, hogy a migránsok Németországba menne. " Látszik, hogy a BBC írta a cikket, mert nem nagyon megy neki a magyar igeragozás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!