Az Európai Gyógyszerügynökség kilenc hónapra emelte a Pfizer-vakcinák szavatosságát

2021. november 29. 17:27

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) szeptemberben hat hónapról kilenc hónapra módosította a Pfizer vakcinájának lejárati idejét – közölte az Országos Gyógyszerészeti Intézet (OGYÉI) az MTI-vel hétfőn.

2021. november 29. 17:27
null

Azt írták, az EMA döntése minden európai országban érvényes rendelkezés, amelyet az OGYÉI is átvezetett, és a Pfizer is már eszerint címkézi új gyártású vakcináit. A Pfizer vakcinája a hatósági előírásoknak megfelelően, a kilenc hónapos határidő lejártáig biztonságosan alkalmazható – tette hozzá az intézet.

 

 

(MTI)

Fotó: Christoph Hardt / Geisler-Fotopres / Geisler-Fotopress / dpa Picture-Alliance via AFP

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VeJoLa
2021. november 29. 22:13
Talán rosszabbul fogyott, mint tervezték, de most véletlenül? felbukkant az omikron, amiről hamarosan kiderül, hogy a vakcina ennek az - eddig igazán be sem bizonyított - súlyos és káros szövődményei ellen is megvéd, és akkor milyen jól jön majd a világnak, hogy "pár" adagnak pont most nyúlt meg a szavatossága.
zara
2021. november 29. 19:23
menetközben találják ki meddig alkalmazható, milyen mellékhatásai vannak stb.... fuck off...idióta kisérletezés az embereken... ahhoz h valamit biztonságosnak mondjuk minimum minden mellékhatás ismertnek kell legyen és azoknak a valószinüsége is...
sersem
2021. november 29. 17:45
Nekem nem kell, mar vettem egy csomag 100-as papirzsebkendot. Azzal kihuzom a telet, mint mindig. Adjak be maguknak nyugodtan az osszeset, vagy a !raszoruloknak", oltas fuggoknek. Bannya a faszom!
Akitlosz
2021. november 29. 17:45
"Az Európai Gyógyszerügynökség kilenc hónapra emelte a Pfizer-vakcinák szavatosságát" Ha egy üzlet beindul ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!