Vazektómiát írna elő egy demokrata politikus minden 40 évnél idősebb vagy többgyerekes férfinak

2021. október 07. 11:06

A törvényjavaslat értelmében kötelező lenne a beavatkozás.

2021. október 07. 11:06
null

A pennsylvaniai képviselőház demokrata párti tagja, Chris Rabb előterjesztett egy törvényjavaslatot, amely kötelező vazektómiát írna elő minden 40 év feletti, vagy legalább három gyermeket nevelő férfi számára. A törvény továbbá feljogosítaná a nőket arra, hogy pert indíthassanak, ha akaratukon kívül estek teherbe. Beperelhetik a férfiakat akkor is, ha az együttlét alatt hanyagságból nem gondoskodnak a fogamzásgátlással. 

Rabb célja a javaslattal, hogy rávilágítson a „ciszgenderű férfiak” személyes felelősségére a kívánt és nem kívánt terhességekben, mivel állítása szerint „megtermékenyítőként felelősséggel tartoznak a viselkedésükért a partnerük, a családjuk és a társadalom érdekeit szem előtt tartva”. Mint mondja, a fogamzásgátlás, abortusz és a családtervezés körüli kérdések ez idáig csak a nők testi autonómiájának korlátozására irányultak.

A képviselő javaslata alapján egyébként 10 ezer dollárral jutalmazná azokat a polgárokat, akik bejelentést tesznek a vazektómián időben át nem esett férfiakról.

 

 

Nyitókép: Sebastian Kaulitzki / Science Phot / Skx / Science Photo Library Via AFP. Illusztráció.

Összesen 246 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Budai Katalin
2021. október 10. 20:54
Nem értem. https://hu.wikipedia.org/wiki/Kezd%C5%91lap "A vazektómia nem gátolja vagy módosítja semmilyen szinten a pénisz merevedési esélyét, az orgazmust vagy a magömlést." Még a magömlést sem? De akkor mit akadályoz?
totumfaktum
2021. október 08. 13:13
A fene a szatirikus humorába ennek a kreténnek. A Monthy Python munkáját is komolyan vették a ballibbantak és sorra meg is valósítják az abszurd humorukat. Ezt is majd felkarolja valami abortuszpárti szélsőség...
Dénia
2021. október 08. 07:19
„megtermékenyítőként felelősséggel tartoznak a viselkedésükért a partnerük, a családjuk és a társadalom érdekeit szem előtt tartva”. Vagyis gondoskodni kötelesek az elpottyantott utódokról.
Jose
2021. október 08. 06:30
Az ötletre kár akárcsak egy szót is vesztegetni. Viszont kéne egy statisztika, hogy a hír hallatán hányan szeretnék kinyírni ezt a faszit és hányan csak gyogyóba küldeni. Ez mutatná a társadalom állapotát. Én a kinyírás mellett vagyok. Ugyanis ha ezt hagyjuk (hagyják az amcsik), akkor vannak ezek annyira eltökéltek (mármint a libsi komcsik), hogy egy kis idő után meg is fogják csinálni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!