Antiszemita kommentözön érkezett a német–izraeli focimeccs után, a DW letiltotta a kommentszekcióját

2021. október 27. 20:31

Elverte a német női futball-válogatott az izraeliek csapatát, hét nullás elsöprő győzelmet aratva. A Deutsche Welle oldalára azonban nem lehet kommentelni, miután elszaporodtak a kárörvendő hozzászólások a kép alatt.

2021. október 27. 20:31
null

„Ő Fanny Wozniak, Franciaországból. Nézd az arcát. Csak egy gyerek, mint a többi. Mint a nővéred, mint a barátod, mint a lányod. Fannyt Auschwitzban gyilkolták meg, mert zsidó volt. Még csak 15 éves volt” – áll a Deutsche Welle utolsó kommentjében, mely arról ad hírt, hogy a német női futball-válogatott megalázó vereséget mért az izraeli csapatra. 

A kommentelők meghatározó része muzulmán hátterű lehet, főleg a nevekből ítélve. Sokan a német zászló mellett palesztin zászlót tettek ki, vagy egyszerűen „semminek” titulálták Izrael államot. Ezt követően zárták le a kommentszekciót. „Az egyetlen női csapat, akit támogatok, a német női labdarúgó-válogatott, mert lerombolják a világ egyetlen apartheid államát......

Danke Németország..... Danke Angela Merkel az emberiség szolgálatáért...” – áll egy Mahmoud nevű, indiai kommentelő bejegyzésében. 

„Ha antiszemita megjegyzést szeretne tenni, vagy olyan megjegyzést szeretne tenni, amely a holokausztra vonatkozik, javasoljuk, hogy értse meg, mit jelentett koncentrációs táborba kerülni va második világháborúban. Ez az, amin gúnyolódsz: halálba vonultak, gázkamrákba küldték, lelőtték és tömegsírokba temették őket. Gúnyolódsz azokon a férfiakon, nőkön és gyerekeken, akiket brutálisan meggyilkoltak. Kezdje itt: https://www.youtube.com/watch?v=jN54KXEnxf4” – áll a kommentfolyamot lezáró, a lap által adott kommentben. 

Az ilyen megjegyzéseket tevő felhasználókat azonnal letiltjuk. Abban az esetben, ha túl sok ilyen megjegyzés érkezik, a bejegyzést teljesen letiltjuk a megjegyzések számára. Ez az oldal Németországban található, abban az országban, ahonnan a nácik a zsidók, szintik és romák, valamint az LMBT+ közösség és mások ellen elkövetett szörnyű bűneiket véghezvitték. Emlékszünk Fannyra és a többiekre, akiket a náci Németország meggyilkolt. Neked is kellene” – zárul a poszt, és ezzel együtt a kommentfolyam. 

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
martinszathmari
2021. október 31. 00:49
A muszlimok kifejezetten zsidóbarát emberek. :D
KannibálTatárÚr
2021. október 29. 15:07
Ezt a taktikát az oroszok többször is használták. De nem ők voltak a gyilkosok, hanem az ellenség. A feletteseiktől vmi más volt, nem gyilkosság. (Bár talán még rosszabb).
Akitlosz
2021. október 28. 13:52
Ahol annyi temérdek a szemita cikk, mint a Mandineren mégis milyenek lennének a hozzászólások? A Mandiner szerkesztősége határozza meg a témákat. A hozzászólok többsége csak a cikk témájával kapcsolatban fejti ki a véleményét alapértelmezetten és jobb esetben. A sportban, a zenei vetélkedőkben s minden egyébben már az nyílt csalás, hogy az ázsiai Izraelt európai országként kezelik. Nem az.
MayorAnna
2021. október 28. 12:01
Csoda-e, ha a zsidók szeretete egyre mérséklődik? - "Jogerősen elítélte a francia igazságszolgáltatás szerdán Alain Soral "szélsőjobboldali" publicistát, amiért "relativizálta a holokausztot". A 63 éves Soralt - valódi nevén Alain Bonnet-et - az egykoron Jean-Marie Le Pen vezette Nemzeti Front egyik volt fő ideológusát, azért ítélték el, mert az internetes oldalán közzétette ügyvédjének egy más ügyben elhangzott vitatott beszédét, amelyben "kisebbítette a koncentrációs táborok életkörülményeit és az áldozatok szenvedéseit". A publicistát 2020. június 25-én a párizsi fellebbviteli bíróság 5 ezer eurós pénzbüntetésre ítélte, amelynek be nem fizetése esetén az elítélt börtönbe zárható. Október 19-i ítéletében a semmítőszék megerősítette a fellebbviteli bíróság döntését - tudatta szerdán az AFP francia hírügynökség. Az ügy 2016-ra nyúlik vissza, amikor Alain Soral Égalité et Réconciliation (Egyenlőség és megbékélés) című internetes oldalán egy "holokauszttagadó" karikatúrát tett közzé, amelyért jogerősen 10 ezer euró pénzbírságra ítélték. 2017-ben a honlap leközölte Damien Viguier ügyvéd tárgyaláson elmondott beszédét, amelyben a jogász Robert Faurisson holokausztcáfolótól idézett. A beszéd közzététele miatt a párizsi büntetőbíróság 2019 áprilisában egy év szabadságvesztést szabott ki Alain Soralra, és 5 ezer eurós pénzbüntetést az ügyvédjére. Az ügyészség a sajtószabadságra hivatkozva fellebbezett a döntés ellen. A fellebbviteli bíróság az ügyvédet felmentette, a publicista büntetését pedig enyhítette. A négy felperes civil szervezet ekkor a semmítőszékhez fordult "jogorvoslatért". Alain Soralt már csaknem húszszor ítélték el, elsősorban "rágalmazásért, gyűlöletkeltésért és antiszemitizmusért". Legutóbb májusban kapott négy hónapi börtönbüntetést "vallási gyűlöletkeltés" miatt, miután azt állította, hogy a párizsi Notre-Dame székesegyház 2019-es tűzvésze mögött a zsidók állnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!