Ki védi meg a trieszti munkásokat a zöldigazolvány zsarnokságától?

2021. október 21. 12:16

A trieszti munkások sztrájkja és tüntetése már előrevetíti, mi mindent lehet elkövetni egészségügyi veszélyhelyzet örve alatt az emberekkel.

2021. október 21. 12:16
Tóth Csaba Tibor
Tóth Csaba Tibor

„A trieszti munkások sztrájkja és tüntetése már előrevetíti, mi mindent lehet elkövetni egészségügyi veszélyhelyzet örve alatt az emberekkel. Még sincs számottevő baloldali erő, ami melléjük állna.

Noha itthon már az Alkotmánybíróság is kimondta, szerintük nem diszkrimináció szolgáltatások megtagadása a védettségi igazolványok alapján, Olaszországban már ehhez képest is szintet lépett a rendszer. Mario Draghi kormánya ugyanis október 15-én kiadta azt a rendeletet, amelynek értelmében október 15-től egész Olaszország területén csak az vállalhat munkát, aki az európai zöld igazolvánnyal igazolja, hogy vagy beoltották vagy átesett a fertőzésen az elmúlt 6 hónapban, vagy pedig folyamatosan vásárolhatja a negatív teszthez a készleteket súlyos pénzekért.

Mindez munkások százezreit hozta lehetetlen helyzetbe és a felháborodás egyre nagyobb hullámai lepik el az országot.

Ott van például Trieszt, ahol szombat óta tartanak a békés tiltakozások az oltatlanok ilyen disztópikus megkülönböztetése ellen. Az óriási kikötőváros dokkmunkásai például nagyobb részben feketén vagy szürkén dolgoztatott vendégmunkások is, akik nagyon nehezen tudják elintézni, hogy a Green Pass rendben legyen náluk is. Arról már nem is beszélve, ha inkább PCR-tesztekkel szeretnék igazolni meg nem fertőzöttségüket– hiszen az országban ezért mindenhol fizetni kell–, számítások szerint ez havi 150 eurós megterhelést jelentene egy átlagos dolgozónak.

A békés tüntetések mellett ezért a dokkmunkások sztrájkba is kezdtek, a demonstrálókat azonban a központi tereken brutálisan, vízágyúkkal oszlatják a rendőrök.”

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
békalepcse
2021. október 21. 20:36
Mert talán most ebben a kérdésben a jobboldaliak az idióták, de ha egy jobboldali idióta az akkor nagyon az. Egy jobboldalinak a paradigmaváltá egyszerűen szinte lehetetlen, pedig ez a kórság bizony a történetek folyamán folyamatos átértékelést kívánna meg, ahogy bővül az ismereteink köre.
bela barva
2021. október 21. 18:56
Ahogy itt egy kommentekő társunktól tanultam és továbbitom , baloldal = szellemi fogyaték.
KBA98
2021. október 21. 17:42
te hülyének születtél vagy azzá váltál, de végülis mindegy!
DE JÓ
2021. október 21. 13:54
Ó, te kretén, szütyős, bölcsész, kommunár, baloldali barom! A járványügyi intézkedéseket megtagadni nem emberi jog! JÁRVÁNY! Érted? Amiben sokan meghalnak, amiben sokan komoly kínokat élnek át, ami túlterheli az egészségügyet, az államkasszát, ami lerohasztja a gazdaságot, az oktatást, stb. Járványt terjeszteni nem emberi jog! Közösségben élünk, és az egyén felelősséggel tartozik a szűkebb és tágabb közösségéért is. A felelősség az a szó, amit ti nem ismertek, a felelősség számotokra a szabadság ellensége, az egyén gúzsba kötője. A szabadságot ti lefordítottátok a "Légy bátran hülye!" jelszavára. Ha belegondolok, ti magatok is szellemi vírushordozók vagytok, akik betegséget, anarchiát és halált hoztok az emberekre. De jó, hogy nem ti kormányoztok !!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!