Sósavval és késsel támadt az utasokra egy férfi a tokiói metróban

2021. október 31. 15:19

Legkevesebb tízen sérültek meg, egyikük súlyosan.

2021. október 31. 15:19
null

Késsel támadt egy férfi egy tokiói metró utasaira vasárnap, majd tüzet gyújtott a járművön, írja az AP. A hírügynökség szerint legkevesebb tízen sérültek meg, egyikük súlyosan. 

A támadó egy húszas éveiben járó férfi. A helyszínen letartóztatták és nyomozás indult ellene. Hogy mi volt az indítéka, azt egyelőre nem tudni. A helyszínre rengeteg mentő, tűzoltó és rendőr is érkezett. Sok utas az ablakokon keresztül menekült el a támadó elől. 

 

 

A tűzoltóság közlése szerint az elkövetőnél sósav is volt, amit szétöntött a metró első és második kocsijában. Az ötödik kocsiban pedig az üléseket is felgyújtotta. A kritikus állapotban lévő férfi sérülései is késelésből származnak.

Két hónapon belül ez már a második késes incidens volt tokiói vonatokon. Augusztusban, egy nappal az olimpia záróünnepsége előtt egy 36 éves férfi késelt még tíz embert. Ő később azt mondta, azokkal a nőkkel akart végezni, akik boldognak látszottak.

Fotó: KAZUHIRO NOGI / AFP

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cutcopy
2021. október 31. 16:16
Menekülnek ahelyett hogy ártalmatlanná tennék, a japánokból kihunyt minden tűz..
namégmitnem
2021. október 31. 15:35
Augusztusban, egy nappal az olimpia záróünnepsége előtt egy 36 éves férfi késelt még tíz embert. Ő később azt mondta, azokkal a nőkkel akart végezni, akik boldognak látszottak. ------------------------------ Komolyan venni, az interneten is figyelni az inceleket!! Legyen aktívan gyakorolt sportág a TEK-kwan-do!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!