Megrongálták George Floyd szobrát Manhattanben

2021. október 04. 15:04

Két nappal az átadás után festékszóróval fújták le a szobrot.

2021. október 04. 15:04
null

Átadták a George Floydot ábrázoló szobrot a Manhattanben található Union Square-en, ám a New York Times beszámolója szerint alig két nappal később, vasárnap már meg is rongálták. A köztéri kamera felvételei szerint egy férfi gördeszkával ment be a parkba, majd szürke festékszóróval lefújta Floyd szobrát. 

Rendkívül elkeserítő, hogy ilyen rövid idő alatt rongálták meg a szobrát. Még mindig nagyon messze vagyunk a társadalmi egységtől”

– fogalmazott az esettel kapcsolatban George Floyd bátyja. 

A szobor készítője is megszólalt a rongálás kapcsán, szerinte az ilyen cselekedetek „nem vezetnek eredményre”, és, mint fogalmazott, „soha nem adjuk fel a harcot”.

Nyitókép: Twitter

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2021. október 06. 02:38
„soha nem adjuk fel a harcot”. A HÁBORÚ NEM ÉRHET VÉGET. A HÁBORÚ ÖRÖK. AMÍG ÉLSZ, HÁBORÚZZ! SZÜLJ ÚJABB KATONÁT! A FEKETE LOVAG MINDIG GYŐZ! Blind Myself - A Fekete Lovag mindig győz! https://www.youtube.com/watch?v=p5BzLWumrss
makapaka2
2021. október 05. 12:52
Biztosan az a kismama tiltakozott legjobban, akinek a hasához fegyvert tett, amikor kirabolta ez a bűnöző.
konfucius
2021. október 05. 11:06
The normal and silent majority of the whole world likes this
istvanpeter
2021. október 05. 10:45
Nem is igazság, hogy szobrot emeltek neki, mert nem ő volt a földrész legnagyobb bűnözője.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!