Felmentették Berlusconit

2021. október 23. 09:34

A vád hamis tanúzást elősegítő megvesztegetés volt.

2021. október 23. 09:34
null

Bűncselekmény hiányában felmentette a sienai bíróság a korrupció vádja alól Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnököt és az ugyanebben a perben szintén vádlottként szereplő Danilo Mariani zongoristát – írja a Magyar Nemzet. Hozzátették: az úgynevezett Ruby-per egyik mozzanatáról van szó, amelyben a 85 esztendős volt kormányfő és médiamágnás azért került a vádlottak padjára, mert állítólag jelentős pénzösszegeket utalt át az e perben megidézett tanúknak, így akarva rábírni őket hamis vallomásra. A vádirat szerint ugyancsak hamis tanúzásra akarta rávenni kenőpénzért cserében Danilo Mariani zongoristát.

Szexpartik

Emlékeztettek: a Ruby-per tulajdonképpen „légyott partikkal” kapcsolatos botrány volt. Ebben Berlusconit azzal vádolták meg, hogy 2010-ben, még miniszterelnöksége idején, szexuális kapcsolatot létesített egy kiskorú marokkói lánnyal, Karima el-Mahrouggal, akit a médiában csak Rubynak neveztek.

A sajtóban akkor részletesen foglalkoztak az állítólag orgiákká fajult összejövetelekkel,

az úgynevezett bunga-bunga szexpartikkal. A vád alapjául lehallgatott telefonbeszélgetések, illetve a volt miniszterelnök környezetéből származó információk, valamint egyes érintett lányok elmondásai szolgáltak.

A szexpartikon részt vett Danilo Mariani zongorista, viszont a bírók előtt azt vallotta: ezeken a partikon nem történt fizikai érintkezés, még csak atyai ölelés sem, legfeljebb kézfogás a volt miniszterelnök és vendégei között. Szavai szerint mindig jelen voltak a pincérek, a diszkotékában mérsékelten ittak, a legerősebb alkoholos ital a pezsgő volt, maga Berlusconi pedig jó házigazdaként ülve beszélgetett vendégeivel.

„Berlusconi megkönnyebbült, elégedett és boldog” – nyilatkozta a felmentő ítélet után Federico Cecconi, Berlusconi ügyvédcsapatának vezetője. Antonio Tajani, Berlusconi pártja, a Hajrá, Olaszország! koordinátora a Twitteren úgy fogalmazott: „aki ismeri (Berlusconit), soha nem kételkedett az ártatlanságában. Milyen sok sarat is dobáltak rá, mielőtt kiderült az igazság.”

Hangsúlyozták: gratulált Silvio Berlusconinak a pártjával szövetséges két jobboldali párt vezetője, Matteo Salvini, a Liga és Georgia Meloni, az Olaszország Fivérei vezetője is. A mostani felmentéssel azonban nem ért véget az eljárás: Milánóban és Rómában ugyanis még folyik a per további mozzanatainak tárgyalása, a botrányosnak vélelmezett vacsorákon részt vett lányoknak juttatott állítólagos hallgatási pénzek ügyének vizsgálata, írják.

Fotó: MTI/AP/LaPresse/Claudio Furlan

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2021. október 23. 20:15
Minden jobboldali politikusra rámásznak végtelenül aljas rágalmakkal.
Armageddon
2021. október 23. 12:30
A vén pinabubus:))
lendvaiildiko
2021. október 23. 10:50
Sohasem felejtem el Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin és az olasz, akkori európai unió bizottsági elnökének Romano Pródinak a csevejét. Vlagyimir Vlagyimirovics megjegyezte Mariónak, bezzeg ha fiúkkal szórakozott volna Berlusconi, nem indítanak eljárást ellene. Az ügy legpikánsabb részlete, hogy Mario Pródi nem utasította vissza eme ma homofóbnak nyilvánítandó kijelentést, hanem együtt kuncogott a viccen Vlagyimir Vlagyimiroviccsal...
olajfa1
2021. október 23. 10:47
Vagyis akkor a liberálbolsifasiszták veszítettek az olasz nép meg nyert...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!