Észak-Korea fekete hattyúkat tenyészt, hogy legyen mit enni

2021. október 29. 12:14

Úgy tűnik, válság van az országban.

2021. október 29. 12:14
null

Nem szokványos megoldásokra kényszerül az észak-koreai vezetési az élelmiszerhiány kezelésére. Ilyenek a pénzt helyettesítő kuponok és az emberi fogyasztásra szánt hattyúk tenyésztése: a Reuters hírügynökség számol be arról, – nemzetközi megfigyelőkre hivatkozva – hogy egyre komolyabb gondot jelent az élelmszerhiány az országban. A dél-koreai hírszerzők csütörtökön egy zártajtós parlamenti meghallgatáson. A hírszerzők beszámolóiból az is kiderül, hogy Észak-Korea arra készül, hogy újranyissa határait Kína és Oroszország felé az elkövetkező hónapokban.

Az élelmiszerhiány létét megerősíti az is, hogy a héten az észak-koreai állami média az egyébként díszmadár fekete hattyú emberi fogyasztását népszerűsítette, és bejelentették, hogy ipari mennyiségben fognak bele az állat tenyésztésébe.

De a 444.hu cikke szerint nem az élelmiszerhiány az egyetlen probléma: sajtóhírekben ugyanis arról írnak észak-koreai forrásokra hivatkozva, hogy a központi bank pénzt helyettesítő kuponokat nyomtat, ami nagyjából 1 dollárt ér, mert annyira nincs készpénz. A Rimjin-gang nevű, Japán székhelyű portál arról ír, a kuponok már augusztus óra keringenek az országban, és azért voltak kénytelenek használni az észak-koreaiak, mert nem érkezett papír és tinta Kínából.

Nyitókép: MTI/EPA/Luís Eduardo Noriega A.

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
solothurn
2021. október 30. 12:48
A románok amint Bécsbe vetődtek 1990 tavaszán sokkalta találékonyabbak voltak! Nem tenyésztették a hattyúkat, hanem csalival -horoggal befogták és a Schönbrunn-i park mögött, a bozótosban megsütötték, megzabálták a madarakat ;-)
tetx
2021. október 30. 12:04
Pedig már "feltalálták" párezer éve a csirkét, pulykát, kacsát, libát, egyebet a nagyobb hús hozam érdekében. De ilyen kapitalista elhajlást nem tolerálhat a rendszer... Ezt az orbitális faszságot, végtelen nyomort tartogatják nekünk az ostoba tróger mércések.
balbako_
2021. október 30. 10:15
Fekete?? Ha ezt Bidé meg az EU megtudja!!!
Ninini
2021. október 30. 08:18
Miért pont hattyút? Liba? Kacsa? Miért pont fekete? Asszony szerint aki kitalálta, az a büdös életben nem kopasztott még fekete tyúkot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!