Gendersemlegessé válik a British Airways

2021. október 11. 13:48

Eltörli a légitársaság „hölgyeim és uram” megszólítást.

2021. október 11. 13:48
null

Nagy-Britannia második legnagyobb légitársasága úgy döntött, pilótáikkal eltöröltetik a „hölgyeim és uraim” megszólítást, és inkább gendersemlegessé válnak – írja a The Telegraph.

Ünnepeljük a sokszínűséget és a befogadást, és elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy minden utasunk azt érezze: szívesen látjuk”

– fogalmazott a British Airways szóvivője. Büszkén számolt be arról, hogy a reptereken már egy éve használják a „gendersemleges nyelvezetet”.

Nyitóképünk illusztráció. Fotó: James Hardy / AltoPress / PhotoAlto AFP

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2021. október 15. 09:40
Én megkövetelném, hogy legyen férfi-női-gendersemleges WC a repülőn. Ha nincs elég hely egy Cessnán kellene utána menni, amin csak az volna.
Doktor Proktológus
2021. október 12. 23:02
Kedves leszbik és buzeránsok! Fáradjanak hátúúlra. Heterók meg, szálljanak le a gépről, nekik nem osztunk lapot!
néhai Ch.Pilot
2021. október 12. 06:35
Pedig az embernek jár a "Hölgyem", vagy "Uram" megszólítás. Ezek szerint a British Airways csak állatokat szállít. Aki a British Airways-zel utazik saját magát fokozza le. Ha volna egy kis kurázsi a heteroszexuális emberekben ( a Föld lakosságának 90-95 %-a), bojkottálnák a légitársaságot. Meglátnánk, hogy csak a buzik el tudják-e tartani? De a heteroszexuális emberek egyik legfőbb tulajdonsága, hogy gyávák.
Ernie Pantuso
2021. október 11. 19:16
Én csak egy vidéki hülyegyerek vagyok, de nem gondoljátok, hogy valami kibaszott nagy dologról akarja a háttérhatalom a figyelmet amikor egy ilyet bedob a világba, hogy a fiú nem fiú, a lány meg nem lány? Mi hülyék meg esszük, posztoljuk, vitatkozunk ellene/mellette...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!