Babis elismerte vereségét, de nem zárta ki, hogy kormányfői megbízatást kap

2021. október 09. 21:21

„Ha az elnök engem bíz meg kormányalakítással, akkor a Spolu koalíciót fogom elsőként megszólítani együttműködés céljából” – jelentette ki Babis.

2021. október 09. 21:21
null

Andrej Babis cseh kormányfő, az ANO pártelnöke elismerte mozgalma választási vereségét, és gratulált a győzelemhez a jobboldali ellenzéki Spolu-koalíciónak, de nem zárta ki, hogy az államfőtől mégis ő kap majd kormányalakítási megbízatást.

A kormányfő-pártelnök sajtóértekezletén leszögezte: miután mozgalma, az ANO kapta a legnagyobb támogatást, nem zárja ki, hogy Milos Zeman őt fogja megbízni kormányalakítással.    

„Ha az elnök engem bíz meg kormányalakítással, akkor a Spolu-koalíciót fogom elsőként megszólítani együttműködés céljából” – jelentette ki Babis kérdésre válaszolva. A kormányfő megerősítette: vasárnap találkozik Zemannal Lányban, és közölte, hogy a kormányalakítási tárgyalások szerdán kezdődnek. További részleteket erről nem mondott.

(MTI)

Fotó: MTI/AP/Petr David Josek

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyaloggos
2021. október 10. 11:41
ZEMAN eddigi ténykedését ismervén egyébként az a legvalószínűbb, hogy BABIST bízza meg a kormányalakítással! PERSZE, ehhez még meg kell dolgozni Fialaékat!
gyaloggos
2021. október 10. 10:58
JELEN állás szerint ez lenne a lehető legjobb lépés: BABIS kormányfő, a SPOLUVAL koalícióban kormányozni!
neociprióta
2021. október 10. 07:43
én jobban tartanék helyetekben a földiektől,mintsem az égiektől..
neociprióta
2021. október 10. 07:40
egy orbanista tolvajjal kevesebb....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!