Amerika Ukrajnát támogatja az orosz-ukrán konfliktusban

2021. október 19. 16:23

Az Egyesült Államok Ukrajnát támogatja az ukrán-orosz konfliktusban, és abban is, hogy dönthessenek a NATO-csatlakozásról. Az amerikai védelmi miniszter grúziai, ukrajnai és romániai látogatásának célja a frontvonalban lévő országok biztosítása afelől, hogy az Egyesült Államok az orosz agresszióval szemben is elkötelezett szuverenitásuk mellett – írta meg az Euronews.

2021. október 19. 16:23
null

„Ismételten felszólítjuk Oroszországot, hogy vessen véget a Krím megszállásának, hagyjon fel a kelet-ukrajnai háború állandósításával, fejezze be destabilizáló tevékenységét a Fekete-tengeren és Ukrajna határai mentén. Állítsa le az USA és annak szövetségesei elleni kibertámadásait és egyéb romboló tevékenységeit” – mondta Kijevben Lloyd J. Austin III.

A 2014 óta tartó kelet-ukrajnai fegyveres konfliktus 13 ezer ember életét követelte.

Vlagyimir Putyin pedig fenyegetésként értékelné Ukrajna esetleges NATO-tagságát

Ami ez utóbbit illeti, az amerikai védelmi miniszter szerint egyetlen harmadik országnak sincs joga megvétózni a tagságot, így „Ukrajnának joga van külső beavatkozás nélkül döntenie jövőbeli külpolitikájáról”. Az orosz külügyminiszter egyébként Austin látogatása előtt egy nappal jelentette be, hogy országa felfüggeszti NATO-misszióját a Moszkva és a védelmi szövetség közötti növekvő feszültségek közepette – számolt be a Euronews. 

Fotó: Ukrainian Defense Ministry / Han / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
confitür
2021. október 21. 06:18
Ukrajna az amerikai hegemonista tervek eszközévé vált. Az USA arra kÍvánja felhasználni Ukrajnát,hogy uralkodói pozÍciót tudjon gyakorolni Európa felett. Elvárom Oroszországtól,hogy ezt megakadályozza. Minden eszközzel.
Korrupt Kornél
2021. október 19. 20:51
Mit keres az usa a határaitól többezer kilóméterre? És az orosz a hibás mindig?
balsors
2021. október 19. 20:16
Mennyivel javult az életszínvonaluk a Majdani rendszerváltás után?
dglaj
2021. október 19. 17:51
Csak az a baj, ha a két medve összeakaszkodik, akkor nem figyelnek, hogy ki, mi van a lábuk (mancsuk) alatt. Ez Mo.-nak sem lenne "kellemes"...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!