Visszajönnek a birodalmi mértékegységek Nagy-Britanniában

2021. szeptember 17. 09:23

A birodalom visszavág.

2021. szeptember 17. 09:23
null

Nagy-Britanniának az európai uniós tagság miatt fokozatosan ki kellett volna vezetnie a birodalmi mértékegységeket – miközben bevezetik a metrikus rendszert –, viszont ez a kezdeményezés a lakosság ellenállása miatt lassan elhalt. Most ünnepélyesen újra megengedték a használatukat.

A mértékegységek változásról a Financial Times adott hírt. Nigel Farage, a Brexit legnagyobb támogatója elmondta, hogy „örül”, mert a sörösüvegeken újból pint jelzés lesz. A birodalmi mértékegységek további használata a Brexit melletti kampány egyik fő ígérete volt.

Nyitókép: JOHN THYS / AFP

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
barnabibambi
2021. szeptember 17. 19:53
Az angolok mindig szembe mennek a forgalommal.A teát is tejjel isszák azaz moslékolnak.A kutya meg a macska ajtó és a huzatos lakás ,a pénzükről meg egy szót se.
Ernie Pantuso
2021. szeptember 17. 18:29
Éltem ott. Az Imperial mértékegységek semmi mésra nem voltak valóak, csak arra, hogy a zsidó kereskedők meg tudják vezetni az embereket.
I_Isti
2021. szeptember 17. 15:58
Na egyébként: a legeslegelső dolog, ami Nagy Britanniában metrikus rendszerben készült, az a... Sten géppisztoly, a II. Vh-ban. És ezt egyébként pont Orwell háborús naplójából tudom. (Történet szerint, amikor az africa corpsot nagy nehezen legyőzték, zsákmányoltak egy csomó 9x19 mm-es parabellum (luger) lőszert, amihez - mivel másképp nem tudták felhasználni - gyártottak egy csomó ócska, viszont olcsó géppisztolyt.)
Akitlosz
2021. szeptember 17. 15:24
Na és helyreállítják a normális számolást is? Anglia amerikai mintára állt át milliardról billion-re 1975. körül, ami nagyon hülye számolási mód. Az egész világ jól számol. Kivéve az angolul beszélők. Rendes angolul a milliárd természetesen milliard. "Csak" 3, 6, 9 stb. nullát szoktak tévedni, akik angolból magyarra fordítanak cikket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!