Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

Nyílt oltónapokkal, mobil oltócsapattal és Covid-lottóval serkentik az osztrákok az oltási kedvet

2021. szeptember 13. 17:50

Hétfő délig 13 700-an regisztráltak a pénteken meghirdetett, és szombaton indult Covid-lottóra az ausztriai Burgenlandban.

2021. szeptember 13. 17:50
null

„A Covid-lottó eszköz arra, hogy növeljük az oltakozási hajlandóságot, és része az információs kampánynak” – hangsúlyozta hétfőn Hans Peter Doskozil, Burgenland tartományi vezetője, aki örömét fejezte ki, hogy ekkora az érdeklődés a lakosság körében. A Covid-lottón bárki részt vehet, akinek az állandó lakhelye a tartományban van és korábban már beolttatta magát vagy ha még nem tette, egy hónapon belül felveszi legalább a vakcina első adagját és regisztrál a nyereményjátékra.    

A 77 százalékos átoltottságnál tartó Burgenland célja a 80 százalék elérése.

Az összesen ezer díjat – köztük autókat és elektromos kerékpárokat – csak akkor sorsolják ki, ha a kitűzött időpontig, november 11-ig sikerül ezt elérni. Doskozil hangsúlyozta, hogy a díjakat nem szponzorok által finanszírozzák, hanem közpénzből. Utalt arra is, hogy az intenzív kezelésre szorulók ellátása és egy esetleges újabb zárlat sokkal többe kerülne.    

A meghirdetett Covid-lottóval párhuzamosan tíz különböző helyszínen információs esteket szerveznek szülőknek

és a 12-15 éves korosztálynak a koronavírus elleni védőoltás fontosságáról. A tartományi vezetés tervei között szerepel az is, hogy felvilágosító kampányt indítsanak olyan fiatal nőknek, akik gyermekvárásra készülődnek. Ezen kívül „nyílt oltónapokkal”, illetve bárhol bevethető mobil oltócsapattal kívánják növelni a tartomány átoltottságát. A 77 százalékos átoltottságnál tartó Burgenland célja a 80 százalék elérése, és ehhez tízezer, az oltásra újonnan jelentkező ember szükséges még. A Covid-lottó sorsolására is csak akkor kerül sor, ha november 11-éig elérik a tízezer főt. „Amennyiben így lesz, biztonságban vághatunk neki az ősznek, és Dániához hasonlóan Burgenlandban is feloldhatjuk majd a koronavírus-járvány megfékezését célzó korlátozásokat” – jelentette ki a tartományi elöljáró.

(MTI)

Fotó: EMMANUEL DUNAND / AFP

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Andilla
2021. szeptember 13. 23:41
Esse értem. Nem jött be eléggé a kampány, és a sógorok nem gondojják úgy, hogy iszonyatosan-rettenetesen-szörnyen veszélyes ez a kis szemét koronabiszbasz, ha már kocsikat meg menő rollereket kell hozzájuk vágni, csak szúrassák meg magukat?
zara
2021. szeptember 13. 19:39
'12-15 éves korosztálynak a koronavírus elleni védőoltás fontosságáról' gondolom azt is elmondják h Research conducted by the University of California has found that teenage boys are six times more likely to suffer from heart problems caused by the COVID-19 vaccine than to be hospitalized as a result of COVID-19 itself. https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2021.08.30.21262866v1
Kanmacska
2021. szeptember 13. 19:13
Genus? A többi eu-s országban töretlen az oltási kedv, állította Genus barátunk, az "oltóorvos" - csak Orbán ijeszette el nálunk az oltástól a magyarokat a keleti vakcinákkal. "Nézz utána Buksi! " - közölte, a szokásos jó modorában. Ugyanezt javasoltam neki én is. :DDDD
Nehidd El
2021. szeptember 13. 18:06
Nálunk a COVID-lottót már meghonosította az ellenzék, igaz, hogy feltűnően hasonlít az orosz rulettre (ld. Penz Andrást és még egy sor névtelen áldozatot).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!