Neonáci terrortámadást hiúsítottak meg Baskírföldön

2021. szeptember 27. 10:36

A gyanúsítottaktól pokolgépet, robbanóanyagot és kilenc hidegfegyvert foglaltak le.

2021. szeptember 27. 10:36
null

Őrizetbe vettek Ufában egy öt főből álló neonáci csoportot, amely terrortámadást készült elkövetni Baskírföldön – közölte hétfőn az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) sajtóosztálya.

Az FSZB szerint a 17-20 éves fiatalokból álló csoport egy meg nem nevezett „rendvédelmi objektumot” tervezett megtámadni. A gyanúsítottaktól egy bevetésre kész, házilag összeállított pokolgépet, robbanóanyagot, az összeállításához szükséges összetevőket, kilenc hidegfegyvert, valamint a náci birodalom vezetőinek és Sztyepan Bandera ukrán nacionalista ideológusnak az arcképét foglalták le.

A gyanúsítottak ellen terrortámadás előkészítése, terrortámadásra való kiképzés és robbanószerkezet törvénysértő előállítása címén indult eljárás. A RIA Novosztyi hírügynökség szerint a hatóságok az elmúlt két év alatt mintegy nyolcvan terrorcselekményt hiúsítottak meg Oroszországban. Ezek túlnyomó többségét iszlamista csoportok készültek elkövetni az ország európai részén.

(MTI)

A nyitókép illusztráció: MTI/EPA//FRANCO CUFARI

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
G. Bruno
2021. szeptember 27. 13:16
Nem kell ahhoz sok. Mi is neonácik lennénk, ha a hvg.hu-n fejtenénk ki a gondolatainkat a kommentek között. :-)
I.E.D.
2021. szeptember 27. 12:19
És nem Samil imám hanem Bandera képe van náluk- ezer kilométerre Ukrajnától....csak hogy mindenki értse, miről is van szó, efftársak....
Dr. Grünfeld Ráhelné
2021. szeptember 27. 11:15
Sosem lesz vége ennek már?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!