Litvániában az iskolákban való részvételt követelik az LMBTQ-közösségek

2021. szeptember 23. 08:45

Gitanas Nauseda litván elnök elutasította a Gay Pride szervezőinek követeléseit.

2021. szeptember 23. 08:45
null

Az államelnök kijelentette, hogy Litvániában azonos nemű párok nem fogadhatnak örökbe, és a litván iskolákban nem lesz LMBTQ-oktatás – írta meg cikkében a hirado.hu.

Követeléslista az elnöknek

A lap szerint az LMBTQ-szervezetek egy 14 pontból álló követeléslistát adtak át a litván elnöknek az elmúlt napokban, amelyek között szerepelt a házassághoz és az örökbefogadáshoz való jog a pár nemétől függetlenül, a nemátalakító műtétek legalizálása és a nemváltást követő dokumentumcserék folyamatának egyszerűsítése,

valamint az LMBTQ-szervezetek részvétele az iskolai felvilágosításban.

A lista egyben felszólít arra is, hogy az egészségügyi szolgáltatásokat a nemi identitás, a szexuális irányultság vagy a nemi kifejezés alapján történő megkülönböztetés nélkül nyújtsák; tiltsák be a konverziós terápiákat, és szigorú szabályozást vezessenek be a gyűlölet-bűncselekmények és a gyűlöletbeszéd ellen.

Gitanas Nauseda ellenáll

Gitanas Nauseda nyilvános válaszában elutasította az LMBTQ-szervezetek követeléseit:

kijelentette, hogy Litvániában azonos nemű párok nem fogadhatnak örökbe, és a litván iskolákban nem lesz LMBTQ-oktatás.

„Ellenzem ezeket a kezdeményezéseket, és azt gondolom, nem lesznek elfogadva Litvániában. Elnökként minden erőmmel azon leszek, hogy ezek a kérések ne találjanak meghallgatásra és ne lépjenek életbe” – mondta, és hozzátette, hogy ezek a változtatások az alkotmány módosítását is maguk után vonnák.

„Van saját alkotmányunk, és ha abból akarunk idézni, nem hagyhatjuk figyelmen kívül az alkotmány 38-as cikkét, amely például egyértelműen meghatározza a házasság fogalmát” – jelentette ki az elnök.

Nyitókép: YouTube

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
TAVIROZSA
2021. szeptember 23. 11:07
"Orbán megint talált egy ellenségképet és azzal hadakozik!".... Ja, nem is, mert ez maga az európai valóság! Hogy mik vannak... megint!!
Thorin
2021. szeptember 23. 10:46
már megint ezt a hazug propagandát hozzák itt is, a függetlenojjektav ajrópéerek megmondták, nincs aki az iskolába akar buzgárkodni, így biztosak lehetünk benne, hogy így is van, hiszen azok nem szoktak hazudni (hajnali kettőkor, délben, este meg reggel ki tudja.)
123321
2021. szeptember 23. 10:34
"csak házasodni akarnak..."
Mr. Sarah Kaufmann
2021. szeptember 23. 10:32
Már az iskolákban elkezdődő dzsenderbináris fasizmus felszámolását meg kell kezdeni. Még annak ellenére is, hogy kulturálisan el van nyomva, természetszerű biológiai sokszínűségből következően, LGBTQI diákok ezrei kerülnek ki az oktatásból, akik akkor sem cisz-heterók, ha az elnök a fejére áll, és cenzúrázva van a felvilágosítás. Vagy épp agyonverik őket egy Andrássy úti pincében. Ilyennek születünk genetikailag és hormonálisan és kész, ennyike. Egy kis gay vagy leszbikus szexbe amúgy még egy fiatal sem halt bele. Ki lehet próbálni, ha nem jön be, nem erőszak a disznótor.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!