Kanyaró miatt Ramsteinben ragadtak Amerika afgán menekültjei

2021. szeptember 10. 22:17

Négy kanyarós megbetegedés miatt átmenetileg felfüggesztették az evakuált afgán állampolgárok elszállítását az Egyesült Államok németországi és katari légi támaszpontjáról – közölte pénteken Jen Psaki fehér házi szóvivő.

2021. szeptember 10. 22:17
null

Az amerikai vám- és határőrség a Betegségellenőrzési és Megelőzési Központok (CDC) ajánlására döntött a járatok leállításáról - derült ki egy amerikai kormánydokumentumból. Az Egyesült Államok a kimenekítetteket különböző vizsgálatoknak veti alá a két nagy tengerentúli légibázison és más létesítményekben, miután elszállították őket Kabulból. A járatok leállítása gondot jelent Washingtonnak, mivel a közel 10 ezer evakuált nagy része több mint tíz napja tartózkodik a ramsteini bázison. Németország ezt a határidőt szabta meg az Egyesült Államoknak arra, hogy tranzitállomásként felhasználja az országot.

(MTI)

Fotó: Olivier DOULIERY / POOL / AFP

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
TAVIROZSA
2021. szeptember 11. 20:04
Szép mese!
bispora
2021. szeptember 11. 17:09
Ez van, ha egy ország a második világháború után 76 évvel még mindig megszállás alatt van. A tálibok ki tudták verni a jenki sereget a földjükről, a németeknek erre nulla az esélyük. Ahhoz géppuskákkal kellene vagy száz Breikviknek elindulnia országszerte a pártirodák, szerkesztőségek, stúdiók, egyetemi tanszékek, plusz banki vezetők otthonai felé. A vérfürdő után talán olyan vezetők emelkednének ki a tömegből, akikben a hazaszeretet valamennyi szikrája pislog. Biden meg levezényelné a kivonulást...
szodabár
2021. szeptember 11. 16:22
Végül miért csodálkozunk. Kiképzett bombakereső kutyákat és amerikai katonákat is hagytak ott Afganisztánban.
Timur Link
2021. szeptember 11. 14:22
Kanyaró ellen nincs valami védőoltás?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!