Kamaszlányt is elcsábított a börtönből cseten a dán kéjgyilkos

2021. szeptember 16. 19:50

Korlátozná az életfogytiglani szabadságvesztésre ítélt rabok új romantikus kapcsolatait a dán kormány: egy új törvénytervezet értelmében a fogvatartottak a börtönbüntetésük első tíz évében csak a hozzájuk már közel álló személyekkel léphetnének kapcsolatba.

2021. szeptember 16. 19:50
null

A dán kabinet azt reméli, a tilalom elejét veszi annak, hogy a bűnözőknek „rajongói” legyenek. A tervezetet azt követően fogalmazták meg, hogy kiderült: egy 17 éves lány beleszeretett a brutális kéjgyilkosságért börtönbüntetését töltő Peter Madsen feltalálóba, rakétakonstruktőrbe – írja a BBC News.    

Madsen 2017 augusztusában beteges szexuális fantáziái kiélése céljából kegyetlenül megkínozta és meggyilkolta Kim Wall svéd újságírónőt a saját maga által épített tengeralattjárón. A holttestet feldarabolta és a tengerbe dobta. A férfit 2018-ban ítélték életfogytiglani börtönre.    

Cammilla Kürstein, aki azt állította, hogy szerelmes lett a gyilkosba, két évig levelezett és telefonálgatott Madsennel.

Féltékeny is lett, amikor a bebörtönzött férfi 2020-ban elvette a 39 éves orosz Jenny Curpent. Nick Haekkerup igazságügyi miniszter közleményében leszögezte: ezeknek a kapcsolatoknak véget kell vetni. Hozzátette: az elítélt bűnözők 

Az új törvényjavaslat véget vet annak is, hogy a hosszú ideig fogva tartottak szabadon posztolhassanak a közösségi médiában bűncselekményeikről, vagy podcastokban beszélhessenek azokról. Madsen 2018-ban egy dán dokumentumfilmben ismerte be Wall meggyilkolását. A törvény azt is előírja majd, hogy a fogvatartottaknak a jelenlegi két vagy négy év helyett tíz évet kell letölteniük a büntetésükből, mielőtt az ideiglenes szabadlábra helyezésüket fontolóra vennék.

(MTI)

Fotó: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix / AFP

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
istvanpeter
2021. szeptember 17. 12:20
De még jobb megoldás, ha az ilyen erőszakos bűnözőket végleg kivonják az emberi társadalomból.
annamanna
2021. szeptember 17. 08:09
"Hiába próbálták ingyen eljuttatni az összes iskolának a szexuális ragadozókról szóló filmet - az NMHH kategorikus nemet mondott arra, hogy partneri kapcsolatban odaálljanak a film mellé." https://telex.hu/kult/2021/09/16/hiaba-probaltak-ingyen-eljuttatni-az-osszes-iskolanak-a-szexualis-ragadozokrol-szolo-filmet "2021-ben már valószínűleg nem sokakat lep meg, hogy szexuális ragadozók leselkednek a gyerekekre az interneten, de hogy milyen sokan vannak és mennyire pofátlanul elbizakodottak, az mellbe vágja az embert, ha megnézi a magyar mozikba most kerülő, Csapda a neten című cseh dokumentumfilmet. A 12 évesnek látszó színésznőkkel végrehajtott kísérlet annyi undorító kérdést, zsarolást, perverziót, hízelgést, hazudozást és fenyegetést hoz ki a fényre, hogy a film második felétől már a Skype jellegzetes hívásjelző csöngése is görcsbe ugrasztja a gyomrot." https://telex.hu/kult/2021/09/14/a-keretlen-farokfotoknal-is-van-itt-kiakasztobb Csapda a neten (előzetes) Szeptember 16-tól a mozikban. https://www.youtube.com/watch?v=xkgwFcpB8Jw
Mátyás01
2021. szeptember 17. 07:52
Kegyetlenség lenne, mégiscsak vannak jogai. Remélem majd kiperel az államból pár millió koronát. :)
Marcus Gravius
2021. szeptember 17. 07:20
Azért az efféle hírek (mert rengeteg ilyen van, tehát nem elszigetelt eset) elég látványosan beárazzák a nőket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!