Joe Biden főtanácsadója is támogatta a vuhani víruslabor titkos kutatásait

2021. szeptember 08. 19:55

Anthony Fauci, az Egyesült Államok allergológiai és fertőző betegségekkel foglalkozó országos intézetének (NIAID) igazgatója lemondását követelik republikánus politikusok a kínai Vuhan víruskutató laboratóriumának lehetséges amerikai támogatása miatt kirobbant botrány kapcsán – számolt be egy amerikai online portál.

2021. szeptember 08. 19:55
null

A Daily Wire című internetes médium cikke szerint növekszik a nyomás Anthony Faucin, aki egyben Joe Biden amerikai elnök legfőbb egészségügyi tanácsadója is. A botrányt az Intercept című amerikai oknyomozó portál írása robbantotta ki. Az írás, dokumentumokra hivatkozva azt állítja, hogy az amerikai Nemzeti Egészségügyi Intézet (NIH), amelyhez a Fauci irányította kutatóintézet is tartozik, korábban pénzügyileg támogatta a vuhani víruskutató intézet (WIV) különleges génsebészeti kutatásait, és hogy a vuhani laboratórium lehet a SARS-CoV-2 koronavírus által okozott COVID-19 világjárvány egyik lehetséges kiindulási pontja.    

2021 májusában Fauci amerikai szenátusi bizottsági meghallgatásán kérdésre válaszolva kijelentette, hogy az amerikai NIH „sohasem támogatta pénzügyileg, és most sem támogatja a különleges génsebészeti kutatásokat a vuhani víruskutató intézetben”.    

Az Intercept oknyomozó portál azonban az információszabadságról szóló amerikai törvény (FOIA) által lehetővé tett hivatalos adatkikérés nyomán bizonyítékot talált arra, hogy az NIH

amelyből a vuhani víruskutató intézet 599 ezer dollárt részben arra használt, hogy azonosítsa és génsebészeti úton megváltoztassa azokat a denevér-koronavírusokat, amelyek valószínűleg megfertőzhetik az embereket is”.    

A Daily Wire cikke idézte Richard Ebright professzort, a New Jersey állambeli New Brunswickban működő Rutgers Egyetem sejtbiológus szakértőjét, s aki szerint a fenti dokumentumok azt bizonyítják, hogy a 2014-es és 2019-es NIH-ösztöndíjak valóban ilyen különleges génsebészeti kutatásokat támogattak a vuhani laboratóriumban, mégpedig az EcoHealth Alliance csoporton keresztül.

Ebright szerint Fauci „nem mondott igazat” a szenátusi bizottsági meghallgatáson.    

A biológus megjegyezte: a dokumentumok szerinte azt bizonyítják, hogy az amerikai „támogatások elősegítették Vuhanban egy új, a  SARS-vírusok családjába tartozó koronavírus génsebészeti úton történt létrehozását”.    

Számos republikánus kongresszusi képviselő már a szenátusi meghallgatás után követelte, hogy teljes körű kongresszusi vizsgálat induljon, feltárandó minden olyan információt, amely az NIH és a Fauci vezette intézmény által a vuhani laboratóriumnak nyújtott kutatási támogatásokra vonatkozik. Jim Jordan ohiói, Ronny Jackson texasi és Josh Hawley missouri republikánus képviselő valódi válaszokat vagy egyenesen Anthony Fauci lemondását követelik, míg Rand Paul Kentucky állambeli republikánus szenátor hamis tanúzás miatt kezdeményezett szenátusi vizsgálatot Fauci ellen.

(MTI)

Fotó: STR / AFP

Összesen 108 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MaBaker
2021. szeptember 10. 09:30
"Oltásra meg nem kötelezett senki, de azért azt neked is látnod kéne, hogy járvány (tudom, az sem volt..) idején a közösség érdekei előrébb valók, mint pár alufólia sipkás félnótás rögeszméi. " Honnan tudod, hogy nem az egészségügyben dolgozok? Egyébként tegnap köteleztek Amerikában közel 100millió embert az oltásra még mindig úgy, hogy senki nem vállal érte semmilyen elelősséget. Itt is csak azért nem volt még ilyen, mert jövőre választás lesz. Nyugodj meg 2022-ben itt is az emberek jelentős részét kötelezni fogják rá és sokan fogják elveszíteni emiatt az állásukat, megélhetésüket. Mint ahogy az egészségügyben már meg is történt. Orvosi nóbeldíjas tudós (Luc Montagnier), az mrns technológia feltalálója (Robert Malone), a pfizer előző tudományos vezetője és alelnöke (Michael Yeadon), számos intenzíves orvos (Pierre Kory, Peter McCullogh, stb) és a Great Barrington declaration közel 50000 orvos aláírója figyelmeztet az elhibázott oltási kampány (túl széles körű, nem elég fókuszált) és a hibás vakcinák (nem állítják meg a terjedést, sőt...) negatív hatásaira. Csipelésről itt csak te beszélsz. Neked van alufólia a fejeden és te nem vagy széleskörűen tájékozott a témában sajnos. És láthatóan nem érted a világ történéseit sem. Ezért lehet az, hogy fullban tolod a propagandát azokra az oltásokra, amik egy olyan törzsre lettek kifejlesztve, ami már 99%-ban kihalt. És ezek az oltások (főleg az mrns félék) nem jelentenek megfelelő védelmet az új variánsokkal szemben. Olyan mintha a számítógépedet a tavalyelőtti víruskeresővel próbálnád meg megvédeni. A múltban élsz.
zolizolizoltan
2021. szeptember 09. 17:36
"A DailyMail.com által látott szövetségi adatok szerint a Pentagon 39 millió dollárt adott az EcoHealth Alliance-nek, amely 2013 és 2020 között egy labort finanszírozott a kínai Vuhanban." https://evidencenotfear.com/the-pentagon-gave-39-million-to-dr-peter-daszaks-ecohealth-alliance-the-charity-that-funded-coronavirus-research-at-the-wuhan-lab-accused-of-being-the-source-of-the-outbreak-federal-data/
Rugo
2021. szeptember 09. 15:57
Az amerikaiak adták a pénzt a vírus kifejlesztésére és ők fejlesztették ki az mRNS oltást is. A kínaiak csak végrehajtók voltak.
iimre
2021. szeptember 09. 14:03
"Kb fél éve még azt mondták, hogy a megfertőződéstől is 90% felett véd az mrns "vakcina", ráadásul élethosszig és nem kell félévente újraoltani." Nem tudom, kik mondták ezt. De mindegy is, mert amennyire látom, gyakorlatilag az volt az elsődlegesa cél, hogy egyáltalán elkerüljük az eü. ellátás összeomlását. Ez sikerült, úgyhogy nem világos, miért kell feltétlen problémaként értelmezni, ha az azóta összegyűlt tapasztalatok és új ismeretek birtokában változik néhány dolog.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!