Erdogan: Az emberiség szégyene, hogy folytatódik az „oltási nacionalizmus”

2021. szeptember 22. 07:18

Törökország ratifikálni fogja a párizsi klímavédelmi egyezményt.

2021. szeptember 22. 07:18
null

Törökország is ratifikálni fogja a 2015-ös párizsi klímavédelmi egyezményt utolsóként a világ 19 legnagyobb fejlett és feltörekvő gazdaságát, valamint az Európai Uniót összefogó G20-csoportból. Recep Tayyip Erdogan török elnök kedden, az ENSZ-közgyűlés 76. ülésszakának általános vitáján felszólalva közölte, hogy a klímavédelmi megállapodást októberben terjesztik be a török törvényhozás elé jóváhagyásra. Mint mondta, a ratifikálási eljárást még az ENSZ novemberi klímavédelmi konferenciája előtt le akarják zárni.  A párizsi klímacsúcson elfogadott megállapodás értelmében a nemzetközi közösség kötelezettséget vállalt arra, hogy a globális felmelegedés mértéke az iparosodás előtti értékhez képest jóval 2 Celsius-fok alatt maradjon, sőt ne haladja meg a 1,5 Celsius-fokot.

Koronavírus

A koronavírus-járvány kapcsán Erdogan élesen bírálta, hogy egyes államok vonakodnak a védőoltások méltányos elosztásában részt venni. Hangsúlyozta, hogy a világjárvány több millió halottja és fertőzöttje mellett „az emberiség szégyene, hogy továbbra is folytatódik az +oltási nacionalizmus+ különböző módszerekkel”.

(MTI)

Fotó: MTI/EPA/Reuters/Eduardo Munoz

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ludmilla Kropotkin
2021. szeptember 22. 17:28
Én tudok oltani ha kell valakinek.
Kanóc
2021. szeptember 22. 10:10
A szakma továbbra is el van keseredve. https://www.youtube.com/watch?v=svf0glwpYzs&t=984s
Daily
2021. szeptember 22. 07:51
Tehát megzsarolták ha nem írja alá a klímacélt nem kap vakcinát. Szép új globalizmus.
Krupp Skya
2021. szeptember 22. 07:38
Szerintem nem is oltási nacionalizmus, hanem oltási rasszizmus, ennek ennek szivárványos zászló vivői aZ MSZP, DK, Párbeszéd, Jobbik, Nomentum. Az oltási rasszizmus zászlós hajójának kapitánya az európai magyar Vágó István ezredes bolsevik elvtárs. Ezred annyi esze van mint egy normális embernek. Víz mester butty, butty butty!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!