BBC: a pápa magyarországi látogatásán az antiszemitizmusra figyelmeztetett

2021. szeptember 12. 18:09

„A populista Orbán Viktorral is találkozott, aki élesen eltérő nézeteket vall a bevándorlásról és a menekültekről” – írja a lap.

2021. szeptember 12. 18:09
null

A BBC is beszámolt arról, hogy Ferenc pápa az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus alkalmából Budapestre látogatott. Az egyházfő találkozott hazánk köztársasági-, és miniszterelnökével is. Erről ide kattintva láthat fotógalériát. 

„Ferenc pápa arra figyelmeztetett budapesti látogatási során, hogy

az antiszemitizmus fenyegetése »még mindig leselkedik« Európában” 

– írja a BBC. A brit sajtóorgánum arról is beszámolt, hogy az egyházfő találkozott Orbán Viktorral, aki „populista”, illetve „élesen eltérő nézeteket vall a bevándorlásról és a menekültekről”, mint Ferenc pápa. Emellett megjegyzik, hogy Orbánt érték bírálatok a 2017-es választási kampány miatt, amely során, mint írják: „Soros György zsidó üzletember plakátjai szerepeltek, »Ne hagyjuk, hogy Soros nevessen a végén!« felirattal”. Emellett állítják, hogy Orbán elutasította a zsidó közösség felszólítását, hogy vegyék le a plakátokat.

A londoni látogatáson a miniszterelnök tagadta az antiszemitizmust, mondván, hogy Soros egyszerűen rivális, aki a migránsmozgalmat támogatja.

A BBC szalagcímére Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár is reagált. 

„Megtiszteltetés volt Magyarországon fogadni Ferenc pápát a járvány utáni időszak első útján. Százezrek zarándokoltak Budapestre a világ minden tájáról, hogy láthassák őt. Gyönyörű, hibátlanul sikerült esemény, viszont a BBC antiszemitázós címe érthetetlen” – írta Twitter-oldalán Kovács. 

 

 

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Amondó
2021. szeptember 14. 19:26
"A BBC szalagcímére Kovács Zoltán . . . is reagált." Akkor volna kóser, ha a magyarországi zsidó szervezetek is elítélőleg és egybehangzóan reagálnának.
kovacak
2021. szeptember 13. 11:47
Egyelőre nem Magyarországon inzultalnak vagy ölnek zsidókat. Nem nálunk javasolta a tehetetlen kormanytag a zsidóknak, hogy saját érdekükben ne jelenjenek meg kipaban az utcán. Persze, kommentekben néha zsidóznak, de ez annyira marginális, hogy bár szomorú, de se most és remélhetőleg később sem lesz jelentősége. Falfirkakon meg elvétve sem láttam antiszemita kiírast. Évek óta nyár végén rendezik sikerrel a Zsidó Nyári Fesztivált (elnézést, ha nem pontos a megnevezés) Pesten, sajnos még nem jutottam el, de semmilyen azzal kapcsolatos atrocitasrol nem számoltak be. Izraellel normálisak a kapcsolatok. Miről is beszélünk vagy inkább beszélnek akkor a szuper pártatlan-tárgyilagos és baromi jolertesult BBC-vel az élen?
olajfa1
2021. szeptember 13. 08:33
NEM A KATOLIKUSOK VÉDELMÉÉRT ÁLLT KI! a Pápa Őszentsége, hanem a KATOLIKUSOKAT GYALÁZÓK védelme sokkal fontosabb volt neki mint a katolikusok védelme!!!!!!! Furcsa egy Pápa ez a "jezsuita Pápa"!!!
nempolitizálok
2021. szeptember 13. 08:31
Ha valakire, valakikre azt mondják antiszemita, na azok a jó srácok és a másik oldal a rossz fiúk. Ez szerintem már a zsidókra sem hat. Eszembe nem jutna valakikre azért nem szavazni, mert antiszemiták a libernyákok szerint. Ha nem szavazok rájuk, az csak más ok miatt lehet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!