Afgán nők tüntettek a tálibok ellen Kabulban

2021. szeptember 03. 18:02

A tüntetők a nők közéletbe való bevonását követelték az iszlamistáktól, illetve alkotmányos törvénykezés kialakítását.

2021. szeptember 03. 18:02
null

A CNN jelentése szerint „pár tucat” nő vonult az utcákra, akik a Nők Politikai Részvételéért Hálózat aktivistái voltak. Az afganisztáni pénzügyminisztérium épülete előtt tüntettek transzparensekkel a nők közéleti szerepvállalása mellett. Az eseményről készült videó alapján egy tálib őr elküldte a tüntetőket, de ők nem tágítottak. Azt nem tudni, hogy ezután mi történt.

A tálibok azt ígérték, hogy továbbra is dolgozhatnak a nők az országban, illetve járhatnak iskolába, ezt az eseményeket szemlélő elemzők, illetve az afgán nők jelentős része sem hiszi el a ’90-es évek végén látott hozzáállás miatt.

Nyitókép: Hoshang Hashimi / AFP

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ninini
2021. szeptember 05. 13:19
Na ezt nevezem nőjogi harcnak, minden tisztelet.
Mexivtad
2021. szeptember 04. 21:47
Aki olvasta a koránt, az pontosan tudja, hogy hithű muszlim rendszerben esélyük sincs semmire! Csak akkor, ha megengedik nekik mutatóba. Mint Benazir Bhutto volt Pakisztáni elnöknő esetében. :-)
Dicsértessék
2021. szeptember 04. 18:10
Vannak 10-en. De az egész világsajtót bejárta a hír.
u.cserkész
2021. szeptember 04. 16:48
Szép és eredménytelen az ilyen kiállás. Európai szemmel talán hősöknek kellene tekinteni őket. Vagy felesleges áldozatnak. Az ország mostani urait nem tudják elküldeni, tehát vagy feláldozzák magukat, vagy passzív ellenállásba menekülnek. A nyugat legfeljebb uszít, de segíteni nem akar és nem is tud nekik. Volt időszak, amikor Magyarországon titokban ápolták a hitet, a magyarságot. Otthon, zárt ablakok mellett hallgatták a Szabad Európát és bíztak egy emberibb jövőben. Azután eljött a szabadság, de "anyám nem ilyen lovat akartam".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!