Videón, ahogy az afgánok egy amerikai repülőbe kapaszkodva próbálnak menekülni Kabulból

2021. augusztus 16. 14:15

Nyugalmat megzavaró képsorok születtek az afgánok kétségbeesett meneküléséről.

2021. augusztus 16. 14:15
null

Mint arról mi is beszámoltunk, káosz alakult ki a kabuli repülőtéren: több száz, Afganisztánból menekülni akaró civil hatolt be a kabuli nemzetközi repülőtérre, az ott lévő amerikai csapatok a levegőbe lőttek a tömeg oszlatására.

A menekülők kétségbeesetten próbálják elhagyni az országot, az Euronews felvételei alapján az amerikai haderő épp felszálló C-17-es gépére is kapaszkodtak az afgánok, miután a repülő előtt, Apache helikopterrel próbálták oszlatni a tömeget a kifutópályáról. A videón látható, ahogy a civilek sorban leesnek a felszálló gépről. Sajtóértesülések szerint legkevesebb három ember életét vesztette. Figyelem: a videó nyugalom megzavarására alkalmas! 

 

Nyitókép: Moritz Frankenberg / DPA / AFP 

Összesen 234 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
barnabibambi
2021. augusztus 17. 06:56
A magyar ellenzéknek/ellenségnek/ kell ezeket a borzalmas képsorokat levetíteni! Nos a hazaárulók ,kollaboránsok,nyugatimádók, és a többi zakkant agyú ugyan úgy járhat mint azok az afgánok akik az USA kedvéért pénzéért elárulták a hazájukat és "ejtőernyősök" lettek!
Sincero
2021. augusztus 17. 03:03
Fel kell jelenteni a pilótát az Emberi Jogok Hágai, Brüsszeli stb. Bíróságánál, hogy (a repülője) nem viselt visszapillantó tükröt.
Performan
2021. augusztus 16. 19:46
Végül ebből is remek Hollywoodi film lesz Rambo VI címmel. Főszerepben Kabul rózsája szakállas bácsinak öltözve.
békalepcse
2021. augusztus 16. 19:22
Helyzetjentés a Dunán-tuli harcmezőről. A terasz nepvédelmére olyan szőlőt telepítettem, hogy az valami eszméletlen édes. Már most a fürtök fele barna, mert kiszívták a darazsak. Harcba szálltam velük! Le van szüretelve a fele, pedig minden fürtön legalább húsz darázs. Van hegesztő kesztyűm és minden más, de imádom a veszélyt és kézzel töröm a fürtöket, amikornis egyész darázs raj szalad neki orcámnak, amiből ha négy öt megycsípne nem kúszva sem jutnék el a szomszédig!...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!