Újabb migránsokkal teli hajó tart Olaszország partjai felé

2021. augusztus 18. 17:27

A szicíliai Augusta katonai kikötőjébe érkezett meg 166 illegális bevándorlóval a fedélzetén még kedden a ResQ People nevű hajó, amelynek ez volt az első útja a Földközi-tengeren.

2021. augusztus 18. 17:27
null

Az olasz hatóságok ezt a Siracusa melletti kikötőt jelölték ki a hajó számára. Megkezdődött a bevándorlók leszállása, ellátása, egészségügyi ellenőrzése és elszállítása. Az első útját teljesített hajó az utóbbi napokban több csoportot vett a fedélzetére a tengeren: a szerdán érkezett csoportban a 166 fő között tizenkét kiskorú van, és csecsemők is.    

A német felségjelzésű ResQ People nevű, negyvenméteres hajót a People Saving People nevű szervezet tartja fenn,

amelyet számos más, nem kormányzati szervezethez hasonlóan Földközi-tengeri tevékenységre hoztak létre. Az NGO mögött az Emergency nevű olasz szervezet áll, amelynek alapítója Gino Strada orvos augusztus 13-án hunyt el.    

Ez a Földközi-tengeren dolgozó második olasz civilszervezet a Mediterranea Saving Humans után, amely 2018 októberében alakult meg.      

Az újabb migránscsoport érkezésére elsőként Matteo Salvini a jobboldali kormánypárt, a Liga vezetője reagált, hangsúlyozva, hogy egy norvég zászló alatt hajózó, úgynevezett civilhajó is az olaszországi partok felé tart 322 bevándorlóval a fedélzetén. Az Orvosok Határok Nélkül (MSF) működtette Geo Barents hajóról van szó.                

„Miközben Kabulban a tálibok visszavezetik a saría erőszakos törvényeit, Olaszországban újabb illegális bevándorlók kötnek ki német és norvég hajókkal, engem október 15-én bíróság elé állítanak, mert megvédtem a hazámat, miközben mások alszanak” – jegyezte be Salvini a közösségi oldalán az Open Arms spanyol civilhajó feltartóztatása miatt ellene indított bírósági eljárásra utalva. Matteo Salvini emlékeztetett arra is, hogy a január elseje óta érkezett több mint 35 ezer illegális bevándorló már most meghaladja a számát azoknak, akik tavaly egész évben kötöttek ki az olaszországi partokon.

(MTI)

Fotó: MTI/EPA/ANSA/Francesco Ruta

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
patópál
2021. augusztus 19. 10:51
Tankolják meg és küldjék Hamburgba.
Prominet
2021. augusztus 19. 09:54
Találós kérdéses feladvány. A képen látható négy nigger IQ-ja éppen eléri a 4-et. Melyik csal? Melyik agysebész puskázott a teszt alatt? Ha megfejtette bárki, jöhet a következő. Az eu miért nem robbantja vissza magát a kőkorba, sokkal gyorsabb lenne és zöldebb is mint ide transzportálni az ősembereket. Akik persze mind férfiak... frissen végzett agysebészek.
bagira
2021. augusztus 19. 00:56
Német- Francia-Olasz Spanyol hajókon . Tegnap Merkel hazudta hogy a 2015 hibát az eu nem követi el a bevándorlással kapcsolatban . Másnap magát meghazudtolta ,Merkel az eus vezérekkel együtt hiteltelen hazug .
luzitanxaver
2021. augusztus 18. 22:48
"a ResQ People nevű hajó, amelynek ez volt az első útja a Földközi-tengeren" Egy nagy frászt. Ez az Alan Kurdi reklám-halottgyerekről elnevezett hajó, mondhatni usual suspect, csak átnevezve: https://www.marinetraffic.com/en/ais/details/ships/shipid:130686/mmsi:211215130/imo:5285667/vessel:ALAN_KURDI Így megy ez lordofwarék háza táján... https://youtu.be/JF4tdyuBGqI?t=102
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!